Recreatief- & trimzwemmen

Zwemvaardigheid

Ben je 8 jaar of ouder en dol op zwemmen? Wil je nog meer leren dan je al bij sterrenplan of het zwem ABC hebt geleerd? Vind je het leuk om 1x per week te zwemmen maar wil je (nog) niet meedoen aan wedstrijden? Dan is zwemvaardigheid voor jou een goede keuze!

Zwemvaardigheid biedt een breed, speels en afwisselend programma. Je gaat de schoolslag, rugcrawl en borstcrawl verbeteren en leert allerlei nieuwe slagen zoals vlinderslag, samengestelde rugslag en keerpunten. Maar ook heel andere zwemvaardigheden, zoals zwemmen met de bal, survival en reddingszwemmen. Een ander leuk onderdeel is onderwateroriëntatie, waarbij je bijvoorbeeld door hoepels zwemt, door het gat gaat of een onderwaterroute zwemt. Je zwemt met kinderen van je eigen leeftijd en een vergelijkbaar zwemniveau. Tijdens het seizoen werken we naar het officiële NRZ-diploma zwemvaardigheid 1, 2 of 3 toe. Het diplomazwemmen is een echt zwemfeest voor iedereen. Tijdens het seizoen staat het zwemplezier altijd voorop.

Jeugd trimzwemmen

Ben je 12 jaar of ouder, of heb je alle drie de zwemvaardigheidsdiploma’s? Heb je zin om 1x per week te trainen, maar wil je geen wedstrijden zwemmen? Geef je dan op voor de Jeugd Trimgroep.

Bij trimzwemmen staat de zwemtechniek centraal en werken we aan een goede conditie. We besteden ook aandacht aan bijzondere zwemvaardigheden. Denk daarbij aan reddend zwemmen, onderwater oriëntatie of balvaardigheid. Het is een afwisselende training waarbij allerlei zwemonderdelen aan bod komen.

Recreatief zwemmen voor volwassenen

Ook voor volwassenen bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding één of meermalen per week actief te trainen. Op een training wordt ongeveer 2 km gezwommen in verschillende zwemslagen. Kijk onder trainingstijden voor de mogelijkheden!

Volwassenen kunnen bij de afdeling Wedstrijdzwemmen ook terecht voor het zgn. Masterzwemmen.

Contributietarief :

Zwemvaardigheid 1x per week trainen : Tarief 1
Zwemvaardigheid 2x per week trainen : Tarief 2

Klik hier voor het contributiestelsel