Talentcentrum

talentcentrum-logo-headerZPC AMERSFOORT is sinds 2011 een door de KNZB erkend Talentcentrum (TC). Dit betekent dat de vereniging beschikt over verregaande kwaliteiten en structuur en dat de expertise van ZPC AMERSFOORT ook beschikbaar is voor zwemmers van andere verenigingen. Binnen deze infrastructuur van de KNZB worden talentvolle zwemmers binnen het MOZ de mogelijkheid geboden een gedegen zwemopleiding te doorlopen op weg naar misschien wel een EYOF, EJK en uiteindelijk doorstroming naar een RTC (regionaal trainingscentrum) of NTC (nationaal trainingscentrum).

Mogelijkheden

Tot 18 uur zwemtraining (individueel conform MOZ)
Land- & krachttraining
Training met video-analyse
Trainingsstages in het buitenland
Trainen met de nieuwe OMEGA startblokken
Begeleiding door trainers niveau 4 & niveau 5
Begeleiding door fysiotherapeuten uit de top(zwem)sport
Begeleiding door (sport)artsen uit de top(zwem)sport
Samen trainen met andere talenten!
Deelname KNZB Plus-programma*

Enkele resultaten

2017 Caspar Corbeau EYOF Gyór  🥇🥈
2017 Austin Namesnik EYOF Gyór
2016 Wietse Waninge EJK Hódmezővásárhely
2015 Ben Schwietert RTC (Amsterdam)
2014 Ben Schwietert EJK Dordrecht
2014 Peter Rothengatter EJK Dordrecht, RTC (Eindhoven)
2013 Macy Oortwijn EJK Kocaeli (open water)
2013 Esmée Bos RTC (Drachten, Eindhoven)
2012 Denise van Ark EJK Antwerpen 🥉, RTC (Eindhoven)
2012 Laura Moolenaar EJK Antwerpen
2011 Mike Marissen RTC (Drachten)
2010 Iris Pijtak EJK Hoorn (open water)
2010 Mike Marissen EJK Helsinki
2009 Mike Marissen EJK Praag
2009 Rachelle Visser EYOF Tampère
Ben Schwietert (internationale wedstrijd Berlijn), Austin Namesnik, Kirill Hrabcuns (trainingsstage) en de NJJK-ploeg van 2015 van AZ&PC.

Deelname & voorwaarden

Sporters die minimaal een afstand op C-niveau zwemmen in de MSS-tabellen kunnen zich via hun eigen trainer aanmelden. Na een intake zal worden bekeken of de sporter kan deelnemen in het Talentcentrum-programma. Sporters die deelnemen worden lid van ZPC AMERSFOORT maar behouden hun startvergunning voor hun eigen vereniging. Er dienen minimaal drie trainingen per week te worden gevolgd bij het Talentcentrum. In overleg kunnen er andere afspraken worden gemaakt of extra voorwaarden worden gesteld.

Kosten

Afhankelijk van het aantal trainingsuren dat gevolgd wordt bij ZPC AMERSFOORT is een contributie verschuldigd. Deze bestaat uit eenmalige kosten bij inschrijving, een jaarlijkse basiscontributie en een trainingsbijdrage. De hoogte van de bedragen vind je hier.

Contact

Tom Rikhof (hoofdtrainer talentontwikkeling & topsport)
hoofdtrainer.wz@zpc-amersfoort.nl
06-12900972

Trainingsstage kerstvakantie/jaarwisseling 2014-2015 in Slovenië.

Kennismaking

Om verder kennis te maken met de vereniging ZPC AMERSFOORT, het Talentcentrum en de mensen die hierbij betrokken zijn, bieden we jaarlijks een aantal leuke clinics aan voor sporters van alle leeftijden en alle niveau’s. De clinics zijn inspirerend en leerzaam en alle toppers van ZPC AMERSFOORT kom je hier tegen. Kijk hiervoor op onze site bij Clinics. Dit seizoen zullen we voor een aantal besloten clinics de beste sporters in de regio uitnodigen. Sporters met minimaal D-niveau kunnen hun interesse kenbaar maken via clinics.wz@zpc-amersfoort.nl.

Licentieovereenkomst

De licentieovereenkomst tussen Talentcentrum en KNZB vind je hier.