De redactie ontvangt zo af en toe een wedstrijdverslag. Van een toernooi of van een competitiewedstrijd. De laatste jaren was Dames 1 daar zeer trouw in. Vanaf dit seizoen 2018-2019 hebben we daar deze speciale pagina voor ingeruimd. Het eerste verslag van Dames 1 is al binnen. En ook Jeugd D1 en Jeugd E1 deden al van zich spreken.
Ook andere teams zijn vaan harte welkom. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar waterpolo@zpc-amersfoort.nl.

26 januari 2019

Jeugd D1 – ZV De Zaan DG1

De D1 speelt landskampioen De Zaan D1 weg, Plaatsing NK komt heel dicht bij!

In strijd om de plaatsen voor het NK hebben de jongens van Berend van Hamont met grote overmacht gewonnen van directe concurrent De Zaan DG1: 18-5.

Met de spannende wedstrijd in Zaandam in het achterhoofd, waarbij pas in de laatste periode afstand genomen werd, was het team goed gefocust. Al na 9 seconde wist Pepijn ten Broek de Zaankanters duidelijk te maken dat zij een hele zware middag zouden krijgen. Met een strak afstandsschot werd het 1-0. Via doelpunten van Nino van Kerkoerle, en Pepijn 2x liep het team gemakkelijk uit naar 4-0. Aan het eind van de periode kon De Zaan iets terug doen. Al kwam dit doordat de de jongens reageerden op de fluitjes van de scheidsrechters op het ander veld. 

In de tweede periode kreeg de sterke nummer 12 van De Zaan Stijn Beekhoven geen ruimte meer van Mart Hoegen.Iedere bal op hem werd gemakkelijk onderschept, waarmee de angel uit het team was. Pepijn liet zien dat hij onder druk goed kan presteren en maakte het ene naar andere doelpunt, tel daarbij op het doelpunt van Thijs de Gier en de stand kwam halverwege op 8-2. De mooie doelpunten en het snelle schakelen met de weer uitblinkende keeper Tamasz van der Kolk maakte ook dat het in grote getale gekomen publiek de grote winnaar werd. Ook in de derde periode bleef de doelpuntenmachine zijn gang gaan: Met een bekeken schot vanaf de zijlijn schoot Nederlands kampioen zwemmen Tenzing Geutjes het 10e doelpunt binnen. En met de doelpunten van Mart, Tenzing en Pepijn werd de zware 3e periode met 14-4 afgesloten. In de 4e periode wist Tenzing nog 4 keer te scoren en zo de landskampioen met een zware nederlaag naar Zaandam te sturen.

Door deze overwinning is het gat met de Zaan nu 6 punten. De eerste 2 ploegen van deze competitie plaatsen zich voor het NK. De D1 heeft hier een grote stap in genomen.

Coach Berend na afloop:”Er wordt vaak naar ‘verbeterpunten’ gekeken, maar ik geniet ook van de sterke punten die onder druk het verschil maken. Vanmiddag was zo’n wedstrijd. Wat heb ik genoten van het harde werken voor elkaar, de focus, de fraaie doelpunten en waarop we de angel uit de aanval van De Zaan konden halen. Dan weet je weer waarom het vak van coachen zo mooi is”.

doelpunten: Pepijn 9x, Tenzing 5x, Mart, Nino en Thijs ieder 1x

19 januari 2019

ZPC Amersfoort Dames 1 – Polar Bears Dames 3
Lange stilte

Een tijd lang heeft u niks van ons gehoord. Alles heeft zo z’n redenen en zal daarom een korte toelichting geven. Door drukte met studie en/of werk, ziekte gevallen zijn de wedstrijdverslagen op een lager pitje komen te staan. Niet getreurd! Hoewel ik momenteel studieontwijkend gedrag vertoon en eigenlijk zou moeten leren, wil ik toch een wedstrijdverslag voor jullie schrijven.

De afgelopen weken waren voor ons hectisch. We hadden moeite met middenmoot tegenstanders en door menig geblesseerden sloeg de paniek in de wedstrijden toe. Met twee keer een gelijkspel tegen De Rijn en Arethusa gingen wij niet al te best de winterstop in. Alhoewel niet te best… we stonden immers nog steeds op een fraaie derde plek. Gelukkig had de winterstop voor ons wat leuks in petto. Noa, Annerigt en ik (Dana) mochten met de meisjes B mee naar Budapest. Deze verslagen heeft u al (of kunt u nog steeds) (ge)lezen op de website van ZPC onder verslagen. Vijf dagen hebben wij ontzettend hard getraind en dat werd beloond met het bezichtigen van de prachtige stad. Eenmaal thuis weer met de neus op de feiten gedrukt. We moesten dit weekend toch echt gaan winnen voor de promotie, want alles is nog mogelijk! In de voorbereiding van dit weekend lag de nadruk op de stevige verdediging van de dames uit Ede. Veel wedstrijdsituaties werden getraind en ikzelf mocht leiden onder loodgordels en elastieken. Achfijn je doet het voor het team he!

Ik ben weer wat langdradig. We skippen naar de dag van de wedstrijd. Bijna allemaal waren we op tijd in het bad. Samen met de pupillen van de week Dana en Daphne gingen we de voorbespreking in. Met een korte terugblik op de eerste helft van het seizoen startte David de voorbespreking. Hij eindigde met een korte tactiek bespreking en een fraaie uitspraak: Heb veel plezier vandaag! Met deze motiverende woorden in ons achterhoofd konden we aan de voorbereiding beginnen. Wellenswaar op tijd begon de wedstrijd. Meteen fel uit de startblokken (zoals u van ons gewend bent) bracht Helena ons op een 1-0 voorsprong. Aan het begin van de eerste periode gingen wij gelijk op. Door twee doelpunten van Stephanie en één van Denise creëerden wij een gat. We konden wat meer ontspannen de tweede periode in. Eerst konden we het gat nog groter maken. Helaas kwamen de dames uit Ede terug tot een 7-5. De derde periode kwam dichterbij en zoals u weet is dat niet onze sterkste periode. Scherp blijven dus! Zo gezegd zo gedaan. We bleven aan de winnende hand, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De derde periode eindigde in een 11-8 in ons voordeel. Met nog een goed gespeelde vierde periode wisten wij de drie punten thuis te houden. De wedstrijd eindigde met 15-9 op het scorebord in ons voordeel.

Na de wedstrijd met een chocotof in de mond op de foto met onze pupillen die ons zo goed hebben aangemoedigd. David sprak nog een aantal mooie woorden en vervolgens ging ieder zijn weg. Een aantal jureren een aantal naar de ouders op de tribune en een aantal naar de douches. Om na de wedstrijd een drankje te doen in het clubhuis en de wedstrijd van onze heren te kijken.

We willen de pupillen en onze toeschouwers bedanken voor de support. Volgend weekend mogen we aantreden tegen Aquarijn in hun thuis-bad. Mocht u nog niks gepland hebben? Kom dan gerust kijken in Sportcomplex Merwestein te Nieuwegein om 19:45.

Dana van Leur

Periodestanden: 5-2, 2-3, 4-3, 4-1

6 januari 2019

Toernooi Jongens B te Dordrecht

Jongens B1 speelde een nuttig toernooi in Dordrecht.

De eerste wedstrijd werd met 11-5 gewonnen van PSV. Daarna volgden twee gelijke spelen, t.w. 7-7 tegen ZV De Zaan en 4-4 (3 strafworpen tegen!) tegen MNC Dordrecht.

5 januari 2019

Nieuwjaarswaterpolotoernooi Amersfoort

Ons eigen Nieuwjaarstoernooi is weer bijzonder succesvol en sfeervol verlopen. Het organisatieteam had alles prima voor elkaar.

Het was een eer voor het toernooi dat wethouder Hans Buijtelaar het toernooi officieel opende.

In de poule Heren Bond won Watervlo met overmacht. 
Eindstand:

 1. Watervlo 1                        16 pnt.
 2. De Warande                      11 pnt.
 3. Amersfoort                        10 pnt.
 4. De Zaan                                 10 pnt.
 5. De Futen                                 7 pnt.
 6. Brandenburg                      6 pnt.
 7. OZV                                              0 pnt.

In de poule Heren District was GZC Donk duidelijk de sterkste. De teams ‘Sedna’ en ‘Neptunus’ bestonden uit spelers uit de kernen van de vroegere clubs die uiteindelijk samen zijn gekomen in ZPC Amersfoort.
Eindstand:

 1. GZC Donk                          18 pnt.
 2. Triton Putten                    12 pnt.
 3. Sedna                                        12 pnt.
 4. Watervlo 2                        12 pnt.
 5. ZC Zeist                                6 pnt.
 6. Neptunus                            3 pnt.
 7. De Vuursche                   0 pnt.

Bij de poule Dames speelden drie teams van ons onder leuke fantasienamen. Oceanus was hier duidelijk winnaar.
Eindstand:

 1. Oceanus                                   15 pnt.
 2. GZC Donk                                 12 pnt.
 3. De Vuurvogels                    7 pnt.
 4. Stoute Quibussen              4 pnt.
 5. UZSC                                              4 pnt.
 6. De Koene Ridders             1 pnt.

De Masters (Veteranen) speelden in een aparte poule met alle wedstrijden in het Torenbad.
Ook dit jaar nam BlauWeiss Bochum (mét ex-AZ&PC-er Henk van der Kuijt) de beker weer mee naar Duitsland. 
Eindstand:

 1. BlauWeiss Bochum                4-12
 2. De Robben                                          4- 9
 3. ZPC Amersfoort H9                4- 6
 4. ZPC Amersfoort H8                4- 3
 5. PSV                                                             4- 0

Zie de fotogalerij voor enkele leuke impressies, aansluitend bij het verslag!

Heren 10 speelt beachwaterpolo in Culemborg

Geheel in stijl, in een Chevrolet uit 1975, rijden de Masters van Heeren 10 naar Culemborg. Een beach waterpolotoernooi, dat ligt het team wel.

2x 6 minuten en een veld van 15 meter, dat ligt het team wel. Fabian had nog een oud WK zwemmertje (JR) geregeld, dus snelheid genoeg.

Eerste wedstrijd is even wennen. Snel en intensief. De tegenpartij had de gebroeders Reverda geregeld. Toch nog met 11-11 gelijk. Volgende wedstrijd helaas met 12-10 onderuit. Toen Lars naar huis gestuurd … Dat werkte Pats boem, 13-5 winst. Pieter schiet zelfs raak, al is het maar een achterhoofd. Gesterkt door de overwinning en de Red Bull meiden, op naar de laatste wedstrijd. Vol erop, want er deed een dame mee. Na de eerste periode: 9-9. Maar vier wedstrijden is te veel. Eervol verloren met 17-16.

Volgende beach toernooi gewoon weer met een strandstoel en een biertje!

Zie de fotogalerij voor enkele leuke impressies, aansluitend bij het verslag!

2-5 januari 2019

Meisjes B1 in Boedapest

Een combinatieteam van Meisjes B1, aangevuld met 4 speelsters uit Meisjes C en 2 stuks uit Dames 1, verblijven in deze periode bij Ferencvárosi Torna Club (FTC) in Boedapest. Het team verblijft 4 dagen in hotel, restaurant en zwembad van deze omniclub.

aankomst bij FTC

Op de 2e dag stonden de meiden om 8:00 uur paraat voor het ontbijt. Echter gingen we eerst in de “droge” kou even een rondje op de atletiekbaan lopen om vervolgens om 8.20 in een warm restaurant een continetal breakfast te nuttigen. Koud/warm goed voor de bloedsomloop om het lichaam wakker te krijgen voor de 1e oefenpot. De dames van Ferencváros, nummer 3 van Hongarije, waren uiteraard veel te sterk voor ons. We hebben een uur gespeeld en best lekkere acties en mooie dingen laten zien. Moe maar voldaan even relaxen. Na de lunch van 12.30 was het tijd om de metro te pakken naar downtown Budapest. Aan de Pest kant eerst even in de Budapest Eye om vervolgens via Pull & Bear en Café Gerbeaud, voor koffie en choco, een voettocht langs de Donau te maken op weg naar de mooie Markthal. Wat slenteren, kijken en kopen aldaar en met de metro weer naar het sportpark. Klaarmaken voor diner om vervolgens 1,5 uur te trainen. Heel erg moe en voldaan nu in het hotel voor een team meeting en om 22.00 onder de wol.

Op de 3e dag werd er gestart met ontbijt buffet, 1.5 uur trainen en daarna even kijken naar een oefenwedstrijd van 2 topploegen, Ferencváros – Dynamo Moscow. De meiden keken hun ogen uit… “wat zijn ze lang, groot en gespierd en wat schieten ze hard”. Vervolgens een wederom uitstekende warme 3 gangen lunch genuttigd voordat we met de metro richting Margit Sziget namen waar we in het Hajos Alfred swimming stadium 1,5 uur een oefenpot hebben gespeeld tegen de Meisjes O/16 van UVSE hebben gespeeld. Even kort wat familieleden van Polar Bears, die bij de dames van UVSE op trainingsstage zijn, gedag gezegd voordat de tram en bus ons weer terug brachten bij ons onderkomen in het FTC sportpark. Uiteraard eerst weer een uitgebalanceerde sportmaaltijd nuttigen en om 21.30 uur was de tijd aangebroken voor de ontgroening speeches….. maar niet voordat de meiden hun net in ontvangst genomen FTC waterpolo badpak hadden gepast. Over deze ontgroening kunnen we helaas geen mededelingen doen. What happens in Budapest stays in Budapest. Om 23.00 uur gingen de lichten uit voor een welverdiende nachtrust onder ons FTC dekbed. ✌🏻💪🏻 Ondertussen is het gaan sneeuwen. 💪🏻

4e dag: sneeuw, jihaaaaa leuk. Wat sneeuwballen naar elkaar gooien op weg naar het ontbijt werd daarna vervolgd met een sneeuwpop maken. Snel het water in voor 2 uur trainen om daarna weer wat te eten alvorens we de bus naar het centrum  hebben genomen. Helaas reden de metro en tram niet vanwege een protestmars tegen de maffia staat. Lopen dan maar, inmiddels aan km 30 van de week. Aangekomen in de grootste mall van Budapest konden de meiden 1,5 uur los. Wat drinken en op weg naar de boot. Een geweldige en indrukwekkende tocht werd het. WAUW wat een view vanaf het water op de historie van Budapest. Lopen lopen en lopen naar het restaurant district om aan tafel te gaan in een hip Hongaars restaurant. De gevulde Hongaarse crêpes (‘palacsinta’) gingen er in als zoete koek, gevolgd door eend en lam stew. Na een luidruchtige en grappige terugreis in de bus, eenmaal aangekomen in het hotel mochten de meiden nog uurtje bij elkaar op de kamers doen wat meiden doen. 00.00 gingen de lichten letterlijk en figuurlijk uit.

Laatste dag!
Zondagochtend de laatste training na een stevig ontbijt. Tussen de training en de lunch nog wat spelletjes spelen en tassen inpakken. Wederom een heerlijke lunch voorgeschoteld gekregen voordat de touringcar ons naar de luchthaven bracht. Sommige meiden gingen weer shoppen, anderen wat huiswerk doen of wat muziek luisteren. De Nederlands zwaan vloog ons op tijd, binnen de tijd en rustig naar Schiphol.

Het was een geweldig trip❗️❗️❗️

Zie de fotogalerij voor enkele leuke impressies, aansluitend bij het verslag!

Meisjes D2 in Marbella

Dit team is op 2 januari aangekomen in Marbella (Spanje) en zal daar vandaag beginnen aan het Tewam toernooi.

Op de eerste dag werden twee poulewedstrijden gespeeld. Tegen CN Catalunya (8-3) en tegen Dos Hermanas (5-3) werd verloren. Onze meiden moesten erg wennen aan het veel fysiekere spel dan we in Nederland gewend zijn.

Op de tweede dag werd dit goed opgepakt en de vermoeidheid van de reis was er ook een beetje uit. De 3e poulewedstrijd, tegen Joy, werd met 4-1 gewonnen. In de kruisfinale tegen de nr. 2 uit de andere poule werd het sterke Chiclana met 4-2 verslagen!
Morgen wacht Malaga in de kwartfinales. Deze donderdag wordt nu eerst afgesloten met Flamenco danslessen, van een professionele lerares!

Uiteindelijk zijn de meiden op de 8e plaats geëindigd, temidden van in totaal 16 deelnemende teams!

De laatste dag is een chill dagje, op het strand!

Zie de fotogalerij voor enkele leuke impressies, aansluitend bij het verslag!

Kerstvakantie 2018

Meisjes E2 succesvol bij WWT Eindhoven

Op 28 december hebben de meiden van E2 , Marjolein, Elvira, Jordan, Judith, Anna Su met hulp van Laura en Thirza een leuk winter waterpolo toernooi gespeeld in Eindhoven.

Ze moesten 5 wedstrijden spelen en hebben geen enkele wedstrijd verloren wel 2 gelijk gespeeld ! Speelden tegen ZPB H&L(2-2), ZV De Ham (2-1),  Zeester Meerval(6-0) , Njord 2 (7-2)en Widex GZC Donk(3-3).

Uiteindelijk zijn ze dan ook 2 de uit de poule geworden, wat een mooie beker, medaille en bidon opleverde! Meiden hebben super gespeeld en genoten van dit mooie Pieter van de Hoogeband zwembad. Coach was Patrick Verhoef.

Weekend 15-16 december

Meisjes E2 op toernooi in Nijverdal

Meisjes E2 speelde een leuk toernooi in Nijverdal. Daar waren ZV De Zaan, Aquanonio, BZC Schuurman en Het Ravijn de tegenstanders.
Tegen BZC werd met 8-5 gewonnen, daarna waren de andere ploegen net iets te sterk. Tegen de uiteindelijke winnaar, Het Ravijn, werd toch wel prima gespeeld, ondanks de 7-3 nederlaag. De ploeg heeft veel plezier beleefd aan dit toernooi en bovendien veel geleerd!

Weekends 17-18 en 24-25 november

Dames 1 uit tegen VZV Njord 1 (17 nov.) en Dames 1 thuis tegen PSV 2 (24 nov.)

Twee in een
Sinterklaas is weer in het land en dat betekent voor de meeste dames een drukke tijd. Tentamens moeten worden gemaakt, opdrachten voor werk worden ingeleverd en cadeautjes moeten worden gekocht. Daarnaast wordt er getraind en begint de griepepidemie langzaam toe te slaan. Toch willen we u het verslag van de wedstrijd tegen VZV Njord niet onthouden, dus daarom nu twee verslagen in een.

Zaterdag 17 november vertrokken we al rond half 4 richting Veldhoven. Een dorpje dat niet alleen ver klinkt, maar ook nog eens voelt als de andere kant van de wereld. Zo hadden we wel tijd om even bij te komen van een drukke werkdag, een maaltijdsalade te eten en de lootjes voor Sinter-kerst-en-nieuw-Pasen te trekken. Na een toeristische route kwamen we aan bij een zwembad dat niemand leek te herkennen. Njord heeft zich vorig jaar teruggetrokken uit de competitie, dus die verre reis is ons toen bespaard gebleven. Tijdens de voorbespreking werden we erop gewezen dat het nog best een pittige wedstrijd kon worden. De Veldhovenaren waren er namelijk op gebrand om te winnen. Bovendien zouden we het vanaf nu zonder Helena moeten doen, die tot de winterstop moet herstellen van het oh zo geweldige badwater van de Amerena. Een nieuw zwembad heeft niet alleen maar voordelen…

Gelukkig wilde Kila ons deze wedstrijd wel versterken. De wedstrijd begon spannend. Zoals voorspeld hadden we er een grotere kluif aan dan vorig jaar. De eerste helft bleven we gelijk opgaan en ook de derde periode was nog moeizaam. We creëerden mooie kansen, maar wisten onszelf niet te belonen. De bal ging iets te vaak hartstikke niet goed. Pas aan het eind van het derde patje, wisten we beter het netje te raken. En in de vierde periode lieten we zien hoe we echt kunnen spelen. Alleen door een beetje opspattend water gaven we de Veldhovenaren een kans om met een 5-meter nog te scoren. Met een stand van 7-9 stapten we uiteindelijk het water uit.

Tijd voor een chocotoff en een drankje dus. Helaas staat niet heel Brabant voor gezelligheid, want een clubhuis bleek er niet te zijn. Het werd dus de eerste Mac Donalds bij de snelweg, waar ook maar meteen een hamburger werd gegeten. We hadden tenslotte nog een lange avond voor de boeg. Niet alleen de terugreis, maar voor een aantal stond er ook nog een dansje op het programma.

Maandag moest er dus eerst een kater en spierpijn uitgezwommen worden, voor we ons op de tweede wedstrijd konden concentreren. Onze directe concurrenten, Polar Bears en de Zaan hadden allebei verloren, dus onze kansen voor het kampioenschap liggen weer open. Moeten we alleen wel winnen, ook tegen PSV. Ook dit zou een lastigere ploeg worden dan vorig jaar. Met allemaal jonge meiden staan ze bekend als een dynamisch team dat niet moe wordt. Met een goede peptalk van de coach vooraf, begonnen we scherp aan de wedstrijd. In ons eigen badje ditmaal. Ons eigen publiek was getuige van mooi samenspel, knappe doelpunten, verfijnde reddingen in het goal en de verdediging en uiteindelijk een opgetogen team dat uit het water stapte. Super goed. Met een uitslag van 11-2 mochten we absoluut niet klagen. Natuurlijk was het niet perfect, we beloonden ons harde werk nog niet hard genoeg en ook de Man Meer vraagt nog voor wat verbetering, maar de punten waren binnen. Niemand hoefde ditmaal de verplichtte jurydiensten te verrichten. Dus er was voldoende tijd voor een gezamenlijk drankje en hapje. Frituur ditmaal. Wellicht dat we ooit iets aan onze eetgewoontes moeten doen, maar zoals ik vandaag hoorde, zijn we maar een amateursportteam…

Aanstaande zaterdag spelen we in Wageningen tegen de Rijn. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden.

Annerigt van Dam

Weekend 10-11 november

Dames 1 thuis tegen ZV Utrecht 1

We spelen om 7 uur en na de wedstrijd volgen de verplichtingen jurydienst, bardienst en werk. Echt veel tijd voor avondeten blijft er zo niet over. Daarom verzamelen we om 5 uur in het clubhuis en wordt er een lange tafel gedekt. Er worden broodjes meegenomen van het werk en er staan enkelen van ons in de keuken voor heerlijke pastasalades en tomatensoep. Natuurlijk wordt dit alles live gedeeld met onze trouwe volgers op social media en hebben jullie ook onze selfie alweer kunnen aanschouwen.
Eenmaal onze buikjes rond gegeten is het tijd voor de wedstrijd. De pupilletjes nemen plaats in onze kring voor de voorbespreking. Tijd voor de voorbereiding en tijd voor focus. Dit wordt gedaan door het drinken van een kopje koffie, een bezoekje aan de wc of het luisteren van een muziekje. Natuurlijk worden we ook nog even gezamenlijk op scherp gezet door onze militair voor we te water gaan.
Na het eerste fluitsignaal lijkt er geen vuiltje aan de lucht. We vliegen weer uit de startblokken en staan binnen no-time enkele doelpunten voor. Ook een plausibel eigen doelpunt van onze keepster kan onze flow niet schaden en we trekken door. De motor begint in de tweede periode helaas al wat te sputteren. We gaan mee in het spel van de tegenstander en vergeten dat we de jongere en fittere ploeg zijn (op enkele oma’s na). In de derde periode zet ZV Utrecht aan en raakt onze benzine inmiddels echt op. We blijven trekken en sleuren, maar vermoeidheid speelt op en emoties komen boven water. Ook ondergetekende blijkt niet onaantastbaar en de positiviteitsspier scheurt af met een slecht gesteld voorbeeld tot gevolg. Excuses hiervoor.
De wedstrijd wacht niet en er wordt gefloten voor de laatste periode. Alles of niets. ZV Utrecht verwachtte niets mee te nemen, maar ruikt bloed en zit op rozen. We kunnen het tij niet meer keren en de zelfs de kleine voorsprong valt niet te behouden. We lopen tegen ons tweede verlies dit seizoen op.
Na de wedstrijd is er geen tijd voor een samenkomst de eerder benoemde verplichtingen wachten niet. We hebben de rest van het weekend nog om deze situatie te verwerken en maandag komen we samen om uit te spreken waar het mis gegaan is, want was wat toch ieders hobby is even niet zo leuk meer.
Neuzen gericht op zaterdag waar we in Veldhoven willen laten zien dat zaterdag een incident was. Afgelopen zaterdag was een slechte dag. We zijn hard gevallen, maar weer opgestaan. We zullen doorgaan en uiteindelijk komen we er wel, want het blijft toch ieders hobby weet je.
Oh en over hobby’s gesproken. Ook eten doen we graag en we weten dat jullie dat stiekem ook doen. We verkopen dit jaar jaar daarom weer heerlijk sinterklaassnoepgoed. Bestellen kan via een van de dames of via damesselectiezpcamersfoort@outlook.com.

Weekend 3-4 november 2018

Dames 1 thuis Tegen ZV De Zaan 3

Zaantastisch
Dit weekend mochten we aantreden tegen de tot toen nog ongeslagen dames uit Zaandam. Een wedstrijd die door de krant werd opgeblazen. In de krant werd immers ook vermeld dat we vanaf minuut één volop in de strijd zouden gaan. Het is ieders hobby, weet je. Wat in de krant staat moet uiteraard ook waargemaakt worden. Afgelopen zaterdag stond niet alleen in het teken van de wedstrijd, maar ook de fandag. Dit vereiste vanuit onze kant enige voorbereiding. Petjes van de dametjes van de D2 moesten aangeschaft worden, zodat zij op toernooi in Spanje kunnen, we moesten beslissen wie waar ging eten en natuurlijk het belangrijkste: welk nummer zetten we op tijdens het oplopen. Want ja deze wedstrijd was wat anders dan anderen. Samen met de pupilletjes mochten wij en de dames van de Zaan oplopen en werden wij voorgesteld. Een nummer waar we de tegenstander mee kunnen intimideren en eentje voor de kinderoortjes. In de app werd druk gediscussieerd over welk nummer geschikt was. Nummers van Celine Dion, van Halen, House of pain, Headhunterz kwamen voorbij. Voor het uit de hand zou lopen, hakte onze aanvoerster de knoop door. Het wordt Jump.

De zaterdag brak aan, ieder deed haar ding, teamgenoten moesten werken of jureren en uiteindelijk was iedereen om 17:15 in het bad. De voorbespreking werd kort en krachtig gehouden en we waren er klaar voor. Snel omkleden dus en warmdraaien. Toen was het moment daar. Iedereen na het inschieten het water uit, om de badjassen aan te trekken. De pupillen stonden netjes klaar in een rij om met ons op te lopen. We werden voorgesteld en de pupillen namen plaats op hun zelf gecreëerde VIP-tribune.

Zoals we de krant hebben beloofd, gingen we meteen in de strijd. Na de eerste periode wisten wij de bal maar liefst drie keer in het goal van de tegenstander te werken. We gingen goed van start, maar het kan uiteraard nog wel beter. Toch hadden we meer tegenstand verwacht. Maargoed, wat er niet is kon nog komen. Dit tempo volhouden dus! Zo gezegd, zo gedaan. Met een stabiele eerste en tweede periode, knalde we over de Zaan heen met maar liefst zes doelpunten in periode drie. Voor degene die ons wat beter kennen: periode drie is niet onze sterkste periode. Dit was een verbetering ten opzichte van alle vorige gespeelde wedstrijden. We sluiten de wedstrijd af met een fraaie 13-4 op het scorebord. Met een lach en een high-five stapten we het water uit. Snel de petten op en even de Dtjes aanmoedigen. Dit was een wedstrijd zoals hij hoorde te zijn.

Deze week hebben we alle tijd om te bedenken hoe we deze stijgende lijn gaan doorzetten. Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan wel tegen ZV Utrecht. Een team dat het zeker niet slecht doet in deze competitie. Mocht u benieuwd zijn of we deze stijgende lijn volhouden? Kom dan zeker kijken, dit weekend om 19:00 in de Amerena.

Periodestanden: 3-1, 3-1, 6-1, 1-1

Dana van Leur

Weekend 27-28 oktober 2018

Dames 1 uit tegen NDD 1

Een goede voorbereiding
Een weekend rust, betekent voor ons een mogelijkheid om extra hard te trainen. De elastieken kwamen tevoorschijnen en onze benen werden tot in de verzuring getraind. Tussendoor werd er gesprint en af en toe kwam de bal er bij kijken. Maar allemaal met het doel om de drie punten uit Doetichem mee naar huis te nemen. Waar we vorig jaar redelijk makkelijk wonnen, was het nu op papier een sterkere ploeg. Tegen de top 5 teams hadden ze het namelijk nog niet eens zo slecht gedaan. Een goede voorbereiding was dan ook uitermate belangrijk. Zaterdag werd er gewerkt, gechilld en goed gegeten. Anouk voorzag de meeste meiden van een overheerlijke pastasalade, een goede bodem voor de wedstrijd. De laatste bakjes gingen mee in de auto en we konden vertrekken naar het verre oosten. Onderweg nog wel even opgehouden door Luana, die graag een ‘tritet’ wilde halen in het bellen van 112, de ambulance was haar twee weken geleden al gelukt en toen bij Barneveld de kans zich voordeed om de brandweer te bellen, greep ze die met beide handen aan. Bij  hectometerpaaltje 45,5 werd namelijk een brandje gesignaleerd die uit leek te lopen naar iets ongecontroleerds. Toen de vuur bestrijders hiervan op de hoogte waren, konden wij onze weg vervolgen.

Doordat onze coach zich afgelopen week had afgezonderd in het zonnige buitenland voor een ultieme voorbereiding, vond de voorbespreking kort voor de wedstrijd plaats. De nagels werden geknipt, de bananen gegeten en de laatste dansjes gedaan. Noa nam het verstandige besluit om niet te spelen met haar liesblessure en zichzelf te sparen voor volgende week. Geconcentreerd doken we het water in, klaar om de strijd aan te gaan. De doetinchemse dolfijnen waren er namelijk op gebrand om te winnen, dus was het voor ons zaak om direct te laten zien wie de sterkste was. En dat deden we, binnen een halve minuut schoot Luana de eerste bal in het netje. Daantje en Stephanie volgde haar voorbeeld en de stand was 1-4 toen het fluitsignaal van de eerste periode klonk. De tweede periode zakten we iets in. Het spel werd rommeliger en we konden elkaar minder goed vinden. NDD bloeide iets op en kwam terug. Maar we hebben niet voor niets zo hard getraind, juist om door te zetten. Dus toen de de tweede helft pittiger werd, we de ballen minder makkelijk mee kregen en er sneller uit vlogen, bleven we bewegen. We lagen scherp in de ballijn en wisten hierdoor geregeld de bal te onderscheppen. Het resultaat was een 7-12 uitslag en daar hoorden natuurlijk chocotofs bij.

Na een drankje in het clubhuis ging iedereen zijn eigen weg, terug naar huis, of nog even via de Mc Donalds. Wetend dat er deze week nog harder getraind zal worden. Aanstaande zaterdag spelen we namelijk tegen de nummer 1, het gedegradeerde team van de Zaan. Een wedstrijd die spannend beloofd te worden en waarbij we alle support kunnen gebruiken. Hopelijk bent u er om 18:15 bij om ons aan te moedigen. Maar schrik vooral niet als de politie ineens voor de deur staat, dan is het Luana die graag ‘tritet’ wil.

Tot volgende week! Het wordt een leuk programma, met na ons heren 1 en de eerste fandag van het seizoen!

Annerigt van Dam

Weekend 13-14 oktober 2018

Dames 1 thuis tegen ENC Arnhem 1

Ook ENC is een team dat we inmiddels goed kennen en ook dit jaar is het team uit Arnhem een concurrent voor de titel. Behalve dat ze afscheid hebben genomen van hun keepster (ligt nu bij Polar Bears 3) en ze ook een aanstaande moeder hebben (gefeliciteerd Renee) is hun team nagenoeg compleet gebleven. Thuis hebben we vorig jaar nipt de overwinning binnen gesleept en uit de punten moeten delen. We wisten dus wat ons te wachten stond.

Nadat we voor de wedstrijd de nieuwe officiele foto’s hebben geschoten (jaja we zijn ruim op tijd dit jaar) volgde een korte bespreking. We kennen de afspraken en we weten wat er van ons verwacht wordt dus veel woorden zijn niet nodig. Onze “Chocotof Warming Up” afspeellijst galmt in de oren van de meeste speelsters. Er wordt nog een momentje tot rust gekomen op de wc of een banaantje gegeten. Alles om straks optimaal van start te gaan.

Onze yell galmt weer door het bad. De pupilletjes van de week nemen plaats bij de scheidsrechter om de bal in het spel te brengen. We schieten uit de startblokken en binnen de kortste keren staat de 1-0 op het scorebord. De jury komt tot de ontdekking dat er een onjuiste speeltijd is aangehouden (8 minuten is voor ons nog wat te lang) en de wedstrijd wordt stilgelegd. Met hele scherpe momenten en enkele domme fouten staat uiteindelijk een 5-3 op het scorebord na de eerste periode.

Het is een te kleine marge. Het moet scherper en het moet beter. Zo gezegd zo gedaan stat er drie minuten in de tweede periode een ‘veilige’ 8-3 op het scorebord. Helaas blijven we weer niet constant en eindigen de periode met een 9-6 voorsprong. Ons probleem ligt in de derde periode en dat komt ook nu weer tot uiting. We laten de Arnhemse dames terug komen en eindigen met 11-10.

De laatste periode in gaan we weer in met een te kleine marge. Fouten zijn niet geoorloofd. Alles moet gegeven worden om de winst binnen te kunnen halen. De laatste minuten van de wedstrijd zetten we aan tot een 16-12 eindstand. We zijn blij als de scheidsrechter af fluit en we de winst weer binnen hebben. De handjes met de tegenstander worden geschud, de chocotofs genuttigd naar aanleiding van de winst. Weer worden we met de neus op de feiten gedrukt dat het beter moet. Gelukkig hebben we aanstaand weekend vrij om de koppies leeg te maken en klaar te stomen voor de volgende wedstrijd.

Op 27 oktober wacht in Doetinchem NDD. Een team dat vorig jaar moeite heeft gehad het hoofd boven water te houden, maar dit jaar al menig goede wedstrijd heeft neergelegd.  Onderschatten mogen we ze dus zeker niet, maar dat we het kunnen daar geloven we in. Dus heeft u niks te doen 20.20 klinkt het eerste fluitsignaal in Sportcentrum Rozengaarde.

Helena Slagter

Weekend 6-7 oktober 2018

Dames 1 (uit tegen Het Y 2)

Broodje aap.

“Dit weekend hebben wij mogen aantreden tegen Amsterdam. Een team dat we inmiddels door en door kennen. We hebben moeten zwoegen, moeten trekken en moeten sleuren om de drie punten over de streep te krijgen. Tot onze opluchting is dat gelukt”. Zo luidt het Facebook bericht nadat we de punten binnen hebben gesleept. Toch is dit een fraaie samenvatting van hoe de wedstrijd verliep. Ach fijn ik loop op de zaken vooruit. Een wedstrijdverslag zou natuurlijk een wedstrijdverslag niet zijn als er geen dingen besproken worden die letterlijk NIKS met de wedstrijd te maken hebben. Ik neem u even mee terug naar Amersfoort. Om 18:40 zouden wij verzamelen bij de Amerena om vervolgens onze reis gezamenlijk voort te zetten richting Amsterdam. Ik kwam net van werk dus moest nog even wat te eten halen. Vijftien minuten voor een simpel broodje moet dan genoeg tijd zijn zal je denken!? Helaas het mocht niet baten. Twintig minuten later en nog steeds geen broodje brie verlieten Annerigt en ik ‘lichtelijk’ geïrriteerd het zwembad. We mogen natuurlijk niet te laat komen, want dat hadden we David immers beloofd. Met flitsmeister aan reden we met een bloedvaart naar Amsterdam. Nadat Anouk een verkeerde weg in was geslagen en mijn auto eerst aan de achterkant van de Melkfabriek stond kwamen we maar liefst acht minuten te laat aan in het zwembad. Dat is iets wat we fashionable late noemen.

Tegenwoordig bespreken we onze tactieken op donderdagavond, zodat het op de zaterdag kort gehouden kan worden. Dit is beter voor onze nogal korte spanningsboog. Iets later dan gepland klonk het startsignaal en de wedstrijd kon beginnen. Zoals hierboven al verklapt was, verliep de wedstrijd moeizaam. We kregen veel man-meers mee die we niet goed konden benutten. Nadat er twee periodes gespeeld waren leek de uitslag meer op een voetbalwedstrijd dan op een waterpolowedstrijd. We begonnen de derde periode met een magere score van 2-2 op het scorebord. Je kunt dus wel stellen dat we gelijk waren aan elkaar. Toch hadden wij de hele wedstrijd wel de overhand, alleen benutten we onze kansen niet. In de derde periode waren ook wij wat meer opgewarmd. Luana en Steef wisten de score iets op te krikken, zodat we in de vierde periode weer iets rustiger aan konden doen. Natuurlijk deden we dat niet, maar als je alleen de score moest geloven leek het wel zo.

We hebben ons spel laten inzakken, maar wisten ons weer te herpakken. We weten elkaar steeds beter te vinden en hier gaat ook nog meer op getraind worden. Ach het waterpolo wordt ook zo saai hè als er nergens meer op te trainen valt.

Komend weekend mogen wij aantreden tegen ENC Arnhem om 17:30 uur in ons thuisbad. Mocht u nog niets gepland hebben en willen komen kijken? U bent van harte welkom!

Periodestanden: 0-1, 2-1, 0-2, 0-1

Dana van Leur

Weekend 29-30 september 2018

Dames 1 (uit tegen Polar Bears 3 en thuis tegen Aquarijn 1)

Valse start

Allereerst onze excuses voor het eerste gemiste wedstrijdverslag. Waar we de competitie met een valse start begonnen zijn, zijn we dat wat betreft de verslagen ook. Hieronder een korte terugblik op de nieuw ingeslagen weg, op onze voorbereiding op onze valse start en op de tweede wedstrijd waarin we ons hebben kunnen herpakken.

Zoals jullie waarschijnlijk al wel opgevallen is staan er twee goddelijke mannen bij ons op de kant dit jaar. Met deze twee padvinders zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Terug naar de basis van het waterpolo. Een snelle break indien mogelijk, maar mocht dit niet lukken toch ook de halve cirkel kunnen spelen. Er wordt getraind op de techniek en langzaam maar zeker zullen we ons ook gaan focussen op de tactiek. Daarnaast hebben we ook wat nieuwe speelsters mogen verwelkomen en hebben we jeugd dat iedere wedstrijd volwaardig mee draait. Al met al best veel nieuws om aan te wennen.

Tijdens het toernooi van het Y hebben we al even mogen sparren met onder andere Swol dat een klasse hoger speelt. Ondanks dat we onze meerdere hebben moeten erkennen hebben we wel laten zien wat we kunnen. Het gaat allemaal nog niet feilloos, kunnen elkaar nog niet blind vinden en weten niet wat voor ‘verassingen’ we van elkaar kunnen verwachten. Hier liepen we onder andere ook tegenaan tegen de oefenwedstrijden die we daarna hebben mogen spelen.

Op 22 september moesten we op het voor het echie in Ede. Dames 3 van Polar Bears is dit jaar onder andere versterkt met wat speelsters die de beslissing gemaakt hebben een stapje terug te doen. Ook kwamen we de keepster van ENC tegen die ervoor gekozen heeft haar groene badpak uit de wilgen te halen. Al met al dus een team waartegen gebuffeld zou moeten worden.

En buffelen dat deden we. Helaas liepen we er hier ook tegen aan dat in de afrondende fase we elkaar net niet konden vinden. Een pass net een metertje tekort en een schot binnenkant paal. Het was de wedstrijd van net niet. In de derde periode raakten we het kwijt, begonnen tegen onszelf te spelen en kwamen op een achterstand terecht. We hebben ons weten te herpakken. Zijn ondanks alles voor elkaar blijven vechten. In iedere afvallende bal werden onze tanden gezet. Helaas zijn we te laat begonnen aan deze ombuiging om nog een puntje uit het vuur te slepen. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde daardoor in een verlies, in een valse start.

De week erna staat in het teken om alle schroom van ons af te gooien. Om ons onbevangen spel terug te vinden. Er wordt gesproken over onze verbeterpunten en wordt natuurlijk de nadruk gelegd op wat al wel goed lukt. Er wordt hard gewerkt. Er wordt gelachen en gehuild en we mogen eindelijk onze laatste vakantieganger ook weer terug verwelkomen.

Op zaterdag 29 september staat onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op de planning. Er worden nog wat wedstrijdjes gefloten en gejureerd voor we om 5 uur buiten verzamelen met een kopje koffie. De focus op de wedstrijd. We komen een oude bekende tegen. Aquarijn, een team dat twee jaar geleden met ons het doel tot promoveren had gesteld. Een team dat voor al veel kracht in de gelederen heeft waardoor blijven zwemmen ons enige motto voor de avond is.

We klappen uit de startblokken en staan direct op voorsprong. We vallen iets terug en gaan mee in het trage spel van de tegenstander. Ook nu weten we ons weer te herpakken. We blijven zwemmen en de passes komen dit keer vaak wel goed aan waardoor er na vier parten een degelijk 17-5 op het scorebord prijkt. We hebben ons na de valse start prima herpakt. De pukkies hebben laten zien wat ze waard zijn en ook de oma’s hebben de kracht van de verassing weer bewezen met hun doelpuntjes op de break.

Ook heren 1 heeft onder toeziend ook van de dames zaterdag tegen het altijd lastige ZPB de eerste punten van het seizoen gepakt. Zondag hebben ook nog de meisjes B zichzelf herpakt. Waar ze vorige week in het Ravijn nog hun meerdere hebben moeten erkennen stapten ze tegen ZVL 2 met de winst het bad uit.

Na een valse start zijn we terug in de race! Klaar voor volgende week waar we uit moeten naar het Y. Dus mocht je zin hebben in een gezellig avondje Amsterdam? Het eerste fluitsignaal klinkt 20.20 in de oude melkfabriek.

Helena Slagter

Jeugd D1 won in Zaandam knap tegen ZV De Zaan. 

In Zaandam speelde de DG1, tegen regerend landskampioen De Zaan, een spannende wedstrijd. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. De verdediging, onder leiding van Mart Hoegen en met een sterk keepende Tamasz van der Kolk, stond als een huis. Met een verrassend bekeken boogbal van Tenzing Geutjes werd het 0-1, wat ook de eindstand van de eerste periode was. Ook in de 2e periode werd er maar één keer gescoord. Midvoor Pepijn ten Broek scoorde met een prachtige backhand. Via Pepijn en Marijn Willems kwam de stand na periode 3 op 2-5.

In de vierde periode werd het nog heel spannend. Met nog 55 seconde op de klok kwam de thuisploeg op 5-5. Op dat moment leek het voor de DG1 mis te gaan. Het publiek werd luidruchtig. Er werden zelfs thuis-supporters weggestuurd door de goed fluitende scheidsrechters. Marijn hield zijn hoofd koel en kwam 10 seconde na de gelijkmaker alleen voor de keeper en scoorde de 5-6. De Zaan gaf nog twee keer gas. Die aanvallen werden beide gepareerd en uit die tegenaanvallen maakt Pepijn nog zijn 4e en 5e doelpunt. (Eindstand 5-8).

Coach Berend zei na afloop: “Gelukkig bleven de jongens rustig en hebben ze vechtlust getoond. Dit is in meerdere opzichten een geweldige overwinning.”

Goede resultaten Jeugd E

Dit weekend lieten onze Etjes zien hoe goed we bezig zijn met de jeugd.

In onze eigen bad mochten de EG1 en de EG2 aan de slag om de winst te pakken in de hoogste poule. Een plekje bij de 1e 3 is voldoende voor deelname voor het NK.

De meiden van de EG2 starten goed tegen VZC uit Veenendaal.

7 meiden tegen 7 erg grote jongens uit Veenendaal. Maar de meiden waren niet onder de indruk en lieten zien dat je met goed samen spel en veel snelheid kan winnen van de grote jongens. Met 16-1 was dit erg overtuigend!! Tijdens de wedstrijd kwamen de jongens van Veenendaal zelfs naar onze meiden toe om te vertellen dat ze wel erg goed en erg snel zijn!!

Hierna de beurt van de jongens EG1. Dit was al vanaf het begin een duidelijke wedstrijd. De jongens van Amersfoort vonden al snel het doel van de Otters uit Bussum. De otters kwam nauwelijks bij het doel van Amersfoort. Met 12-1 een overtuigende uitslag!!

In Woerden was het pas echt een oneerlijke strijd. Vorige week moesten onze jongens van de EG4 al tegen Woerden. Zij wonnen met 15-2. Dit weekend was het dus de beurt van onze EG3. De tegenstander moesten maar liefst 36x de bal uit hun doel vissen!!! Wat een uitslag 36-0  winst voor onze EG3 jongens.

In Baarn gingen onze EG5 meiden aan de slag. Voor een aantal meiden hun allereerste waterpolowedstrijd.

De tegen EG1 van de Vuursche stonden de meiden al snel met 2-0 voor. Heel even werd het spannend met een 2-3 stand, maar daarna bleven de meiden van de EG5 scoren en de Vuursche nog maar 1x. Hierdoor een geweldige uitslag van 4-11 winst voor de meiden!!!