Seizoen 2020-2021

De redactie ontvangt zo af en toe een wedstrijdverslag. Van een toernooi of van een competitiewedstrijd. De laatste jaren was Jongens C1 daar zeer trouw in. Ook in dit seizoen 2020-2021 hebben we daar deze speciale pagina weer voor beschikbaar, al moeten we even bekijken hoe dat gaat als er straks een nieuwe website is. De eerste verslagen zijn al binnen,

3 oktober 2020

CJ1 speelt sterke lopeningswedstrijd

De CJ1 heeft in Zaandam gemakkelijk gewonnen van De Zaan.

Na een lange periode van rust en trainen kon eindelijk weer een wedstrijd gespeeld worden. De CJ1 heeft een aantal nieuwe spelers, maar eigenlijk ook weer oude. Silver Schaminee, Marijn Willems, Bastiaan Bremer, Nino Kerkoerle, Tamasz van der Kolk kwamen over van de CJ2 en de D1 en de van Aquapoldro afkomstige Finn Rouwenhorst maakten het team van coach Berend van Hamont weer compleet. 

Door de corona maatregelen mochten de jongens pas 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd naar binnen. De voorbereiding deed Berend daarom buiten in de regen. Tijdens de wedstrijd waren alleen onze 4 chauffeurs (met mondkapje) getuigen van de wedstrijd. Voor de rest was de tribune helemaal leeg. Een vreemde saaie situatie.

De jongens begonnen desondanks scherp aan de wedstrijd. Oscar Herder scoorde in de eerste aanval direct binnen 10 seconden het eerste doelpunt van dit seizoen. En nog in de eerste minuut scoorde Pepijn ten Broek ook zijn eerste doelpunt. Mart Hoegen en Jasper Calis vonden hetzelfde net in deze periode. En eigenlijk was het verzet van De Zaan toen al gebroken

In de tweede periode liepen de jongens rustig uit. Vooral het spel via de flanken was sterk. Eliott was steeds aanspeelbaar en scoorde ook zijn eerste van het jaar.  Daarnaast keepte Tamasz uitstekend. Hij hield twee 5 meters en gooide als vanouds sterk uit. Dit bleek in deze wedstrijd een krachtig wapen. Door de snelle counters via de flanken werd Pepijn keer op keer in stelling gebracht en bleef aan de lopende band de ballen afmaken. De CJ1 liep uit naar een grote uitslag.

De nieuwe jongens hebben allemaal veel speelminuten gemaakt en konden zo goed wennen aan het niveau van de eredivisie. 

Een mooie eenvoudige overwinning. 

De aankomende weken zijn er door de herfstvakantie geen wedstrijden.  

Uitslag: 5-21 (2-6, 1-5, 2-4 en 0-4) Doelpunten: Pepijn 12x!, Mart en Jasper ieder 3, Oscar 2 en Eliott 1.

5 september 2020

Jeugd D1 in Nijverdal

Van teamleiders Marja Joosten en Patrick Verhoeff kregen we al wat gegevens van een oefenwedstrijd die Meisjes D1 op 5 september in Nijverdal speelde tegen het gemengde team Jeugd D1 van Het Ravijn.

Ze hebben niet gewonnen maar wel veel geleerd, moeten nog wat wennen aan elkaar en sommigen ook aan het grote bad en de grotere bal.
Ze kwamen erg mooi het bad in Nijverdal binnen met de gesponsorde kleding, zwart jasje, zwart broekje, nieuwe sporttas en badjas met slippers! Mede mogelijk gemaakt door Rijschool Hufman,  van Geet raamdecoratie en zonwering, Finedi uw succes financieel verankerd, MZ projects musis en Telecom, Palm Projects, Verhoeff projects.

Achterste rij (v.l.n.r.): Patrick Verhoeff, Marjolein de Gier, Veerle Willems, Jordan Verhoeff, Judith Joosten, Marja Joosten. Voorste rij Anna Wimmenhoven, Cato Zwerver, Sanne Moraal, Daphne Calis, Elvira Renkers

Seizoen 2019-2020

De redactie ontvangt zo af en toe een wedstrijdverslag. Van een toernooi of van een competitiewedstrijd. De laatste jaren was Dames 1 daar zeer trouw in. Ook in dit seizoen 2019-2020 hebben we daar deze speciale pagina voor ingeruimd. De eerste verslagen zijn al binnen, vooral die van Jongens C1.
Ook andere teams zijn vaan harte welkom. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar waterpolo@zpc-amersfoort.nl.

7 maart

Geslaagd Minitoernooi Waterpolo

Op zaterdagmiddag 7 maart deden 70 kinderen mee aan het jaarlijkse minipolotournooi. Verdeeld over 11 teams, waarvan 5 Amersfoort teams en 5 bezoekende clubs.
Het was een gezellige en geslaagde middag en alle kinderen apetrots toen bleek dat ze allemaal winnaar waren en een goede medaille kregen!

CJ1 wint gemakkelijk: 4-19

De jongens van Berend zitten in the winning mood. Omdat de thuiswedstrijd tegen Donk met veel moeite was gewonnen, wisten de jongens dat het waarschijnlijk niet gemakkelijk zou worden in Gouda.

Geconcentreerd begonnen ze aan wedstrijd. Binnen 90 seconden stond het al via doelpunten van midvoor Pepijn en een 5m van Stan 0-2. Senna en Pepijn scoorden in deze periode beiden nog twee doelpunten. In de tweede periode viel Lennart goed in. Hij scoorde direct 2x. Eliott met een 5m en Stan brachten de ruststand tot 2-10. Het was dat veel ballen niet nauwkeurig overgegooid werden en er veel gemist werd door de aanvallers anders was ZPC al veel verder uitgelopen.

In de 3e periode liep de ploeg wel weerverder uit: Jasper, Senna  en Hugo met een harde afstandsschot scoorde in deze perode.

In de 4e periode wisten Senna (5m), Stan en Eliott 2x nog het net te vinden.

ZPC was duidelijk een maatje te groot.

Dat het team van Serge en Berend zo gemakkelijk kon winnen komt door de grote vooruitgang die alle spelers doormaken in team. Tijdens trainingen zijn over het algemeen alle spelers aanwezig en wordt er hard getraind. Vooral conditioneel is de C1 verder dan de meeste tegenstanders.

Volgende week speelt de CJ1 thuis tegen de rode lantaarndrager Regio Noord uit Groningen wat normaal gezien geen probleem mag zijn.

Periodestanden: 2-6, 0-4, 2-3 en 0-4
Doelpunten: Senna 4x, Pepijn, Stan en Eliott ieder 3x, Lennart 2x, Jasper en Hugo ieder 1x

15 februari

CJ1 doet goede zaken

ZVL kwam naar Amersfoort om het de C1 lastig te maken en misschien wel punten af te snoepen.

De jongens van Berend begonnen heel gedisciplineerd aan de wedstrijd. Vooral de verdediging zag er weer solide uit. Vanwege de voorjaarsvakantie miste het team Eliott en Jasper. Vanuit de C2 kwam er hulp van Silver, Michaël en Marijn. 

In de eerste periode maakte Lennart voor het eerst dit jaar het openingsdoelpunt. Daarna werd het Senna-time. Hij maakte deze wedstrijd in totaal 8 doelpunten. Stan kwam helemaal los in de tweede helft van de wedstrijd en scoorde er 5. Waaronder 2 mooi genomen strafworpen. 

Hugo mocht ook een 5m nemen. Hij schoot deze tegen de lat en via de rebound pakte ook hij als nog zijn doelpunt. Ook Mart 2x en Pepijn scoorde. De eindstand 19-3 was een terechte grote overwinning. 

Deze overwinning gaf nog meer glans, doordat concurrent ZPB gelijk speelde en Den Haag verloor, steeg de C1 op de ranglijst naar de vierde plek. 

Periodestanden: 3-1,4-0,6-2,6-0. Senna trof 8x doel, Stan 5x, Mart en Lennart ieder 2x en Hugo en Pepijn beiden 1x.

8 februari

CJ1 wint sleutelwedstrijd.

Eerder dit seizoen verloor de CJ1 nog van ZPB uit Barendrecht. Halverwege het seizoen strijden deze ploegen om een plek in de finals6. 

Het werd een spannende wedstrijd. 

De eerste periode kwam ZPC sterk voor de dag. Via Pepijn 2x en Lennart werd deze periode afgesloten met een 3-1 voorsprong.

In de 2e periode kon de thuisploeg niet door de verdediging komen. Jelle hield zijn doel schoon. Aan de andere kant wisten Stan en Pepijn wel het doel te vinden: ruststand 1-5.

De tweede helft ging ZPB feller spelen. Gelukkig konden onze jongens goed meekomen. Met een fraaie boogbal wist Eliott zijn doelpunt mee te pakken. En ook Pepijn wist het net weer te vinden.

De laatste periode werd heel spannend. Jasper liet zien om ook een boogbal te kunnen maken op erg belangrijk moment. Toch kwam ZPB heel dicht bij tot 7-8. Berend besloot toen een timeout aan te vragen. Hij bracht de rust in de ploeg terug. En toen Senna met een bekeken afstandschot 40 seconde voor het einde het verschil op 2 bracht was de wedstrijd gelopen.

Door deze sleutelwedstrijd te hebben gewonnen heeft de CJ1 nu de plaatsing in eigen hand. Volgende week speelt de ploeg weer een topwedstrijd (al is dit niet in de stand te zien) tegen het versterkte ZVL.

Periodestanden: 1-3, 0-2, 3-2 en 3-2
Doelpunten: Pepijn 4x, Lennart, Eliott, Stan, Jasper en Senna ieder 1x

CJ1 voor aanvang wedstrijd in Barendrecht

1 februari

CJ1 speelt sterke wedstrijd

Dat deze wedstrijd niet gemakkelijk gewonnen zou worden stond van tevoren vast. VZC/Polar Bears zat in een sterke serie uitslagen en kwamen naar Amersfoort om deze door te zetten.

De eerste periode werd een gelijk opgaande strijd. Beide ploegen hadden hun verdediging goed in orde. Toch nam de ploeg van Berend via in de eerste periode uitblinkende Stan en Eliott een 2-0 voorsprong. VZC/Polar Bears gaf toen extra gas en scoorde tegen. In de tweede periode kwam de ploeg uit Ede/Veenendaal zelfs 2x langszij. Via schitterde acties van Stan en Senna (2x) werd de voorsprong iets toch een doelpunt groter. Dit kwam ook door fantastisch keeperswerk van Jelle.

In de derde periode was de goede zwemconditie van alle spelers weer veel waard. Waarbij VZC/Polar Bears naar adem hapte werd het aanvallende spel van onze jongens steeds sterker. Bij een stand van 6-4 kreeg Senna een 5m mee. Als aanvoerder nam hij de beslissing om op dit belangrijke moment deze zelf te nemen. Helaas werd deze bal door de keeper tegen gehouden. In de kluts die ontstond kreeg de C1 nogmaals een 5m. Dit keer maakte Pepijn hem wel. Een belangrijk moment en als Jelle dan ook nog een penalty van VZC/PB stopt werd het een gewonnen wedstrijd. Aan het eind van de periode werd de voorsprong naar 5 doelpunten uitgebreid (Pepijn en Senna). 

In de vierde periode ging midachter Mart mee naar voren en scoorde 2 mooie doelpunten. Eliott scoorde zijn 2e via een verschrikkelijk hard schot vanaf rechts. Hugo, nadat hij een aantal keer met een boogbal had geprobeerd, scoorde met een bekeken afstandsschot. Het slotakkoord kwam van Pepijn die de verdediging nogmaals een keer in de luren legde. Een mooie uitslag 15-8.  

Volgende week is de volgende wedstrijd in Barendrecht. Een wedstrijd waar nog iets recht gezet moet worden. En een cruciale wedstrijd in strijd om plaatsing van de Final6.

periodestanden: 2-1, 3-2, 4-1, 6-4 doelpunten: Pepijn 5x, Senna 3x, Mart, Stan en Eliott ieder 2x en Hugo 1x

18 januari

CJ1 verslaat verrassend Het Ravijn/Schuurman BZC

Door problemen in de machinekamer van Borculo werd deze wedstrijd in Nijverdal gespeeld. Het ongeslagen combinatieteam uit Nijverdal/Borculo is de nummer 2 uit de competitie, de CJ1 is de nummer 6, en zou op papier weinig moeite moeten hebben van de ploeg van Berend van Hamont. Het werd een spectaculaire wedstrijd. 

In de eerste minuut scoorde Pepijn ten Broek zijn eerste doelpunt via een man-meer. Een minuut later scoorde hij met een mooi midvoordoelpunt en direct daarna zijn 3e hoog uit het water komend bij de 2e paal. De coach van het Ravijn oud-olympiër  Wyco de Vries besloot om direct in te grijpen en besloot een time-out aan  te vragen om zijn team weer op het rechte pad te krijgen. Pepijn had daar geen boodschap aan en scoorde zijn 4e  na 2.46 gespeeld te hebben. Via een manminder wist Het Ravijn wat terug te doen. Pepijn kreeg een dubbele dekking waardoor Eliott de ruimte kreeg om het 5e doelpunt te maken. Even kreeg Pepijn de ruimte en scoorde zijn 5e deze periode. En Eliott zorgde ervoor dat de stand 1-7 werd. Een ongekende voorsprong.  In de tweede periode sloeg de vermoeidheid toe en werd er door Berend lekker doorgewisselt om de basis wat rust te geven. De thuisploeg scoorde 2 keer uit een manmeer. Senna Nijhof maakte de enige treffer van ZPC na 5 minuten in deze periode. Met een  ruime 8-3 voorsprong ging de ploeg de rust in.

Wyco de Vries spoorde zijn jongens nog eens aan en kwamen terug tot 8-6. Hugo Oelen maakte met zijn beroemde “hugootje” het 9e doelpunt. Senna liet daarna ook zien een “Hugo-boogbal” te kunnen maken.  Met een 11-7 voorsprong begon de zware laatste periode. Stan en Eliott kregen hun 3e p en konden gaan douchen. Het werd een zwemwedstrijd waarbij beide ploegen moeite hadden met afmaken. De minuten gingen voorbij Het Ravijn scoorde nog 2 keer. Maar toen Senna de stand 30 seconde voor tijd weer op 3 doelpunten verschil werd het groot feest bij de aanhang en spelers van de CJ1. 

Door dit resultaat blijven de jongens op de 6e plek halverwege de competitie.

Een plek die aan het einde van de competitie genoeg is voor de Final6. De doelstelling van de CJ1

Periodestanden: 1-7, 2-1, 3-2 en 2-1
Doelpunten: Pepijn ten Broek 5x, Senna Nijhof 4x, Eliott ter Wal 2x en Hugo Oelen 1x

3-5 januari

In Amerena: 2 grootse toernooien!

Het is een geweldig waterpoloweekeinde geworden. Beide toernooien waren, dank zij een uitgebreide medewerkersstaf, prima georganiseerd en ook het publiek was erg enthousiast!

39e Van Haselen Waterpolotoernooi

Het 39e Van Haselen Waterpolo toernooi ging vrijdagavond van stgart. Onder flinke belangstelling.

De buitenlandse gasten toonden vooralsnog hun betere klasse.

Op zaterdagmorgen boekte Kikvorsen een regelmatige zege op De Zaan. 
ZPC Amersfoort speelde tegen de sterke Italianen een voortreffelijke eerste helft. In de 3e periode werd daar kennelijk de tol voor betaald, terwijl de ploeg in de laatste periode weer opveerde.

Op zaterdagavond speelde ons team een puike wedstrijd tegen De Zaan. In de 3e periode werd het nog even spannend maar daarna liepen de mannen van Gialuca Sattolo toch flink uit.

Op zondagmorgen leuke wedstrijden met voorspelbare uitslagen!
Zondagmiddag werd echt de finalemiddag. Onze eigenb ploeg speelde een geweldig mooie wedstrijd tegen De Kikvorsen. Ze liet alleen na zich zelf te belonen met de redelijk verdiende zege. Maar een gelijkspel was toch al zeer eervol.
Eger en Trieste speelden de échte finale. Eger had aan een gelijkspel genoeg voor de eindzege, maar de Italianen lieten hen niet in het spel komen. Ook deze wedstrijd was voor het publiek een feest en voor Trieste zeker, want de Italianen behaalden de verdiende toernooizege binnen.

datumtijdwitblauwuitslag
vrijdag 3 januari18:00ZV De ZaanPallanuoto Trieste6-17
vrijdag 3 januari19:45ZPC AmersfoortEger VK11-21
zaterdag 4 januari09:00De KikvorsenZV De Zaan9-5
zaterdag 4 januari10:30Pallanuoto TriesteZPC Amersfoort17-10
zaterdag 4 januari19:00ZPC AmersfoortZV De Zaan10-5
zaterdag 4 januari20:45De KikvorsenEger VK10-13
zondag 5 januari09:00Eger VKZV De Zaan13-5
zondag 5 januari10:30Pallanuoto TriesteDe Kikvorsen15-13
zondag 5 januari13:30ZPC AmersfoortDe Kikvorsen17-17
zondag 5 januari15:15Eger VKPallanuoto Trieste8-11

Er is een grote groep van medewerkers en daar wordt hard en enthousiast gewerkt. Hulde!

19e Nieuwjaarswaterpolotoernooi Amersfoort

Klik hier voor alle uitslagen, sgtanden enz.
Ook dit toernooi is weer bijzonder geslaagd. Maar liefst 29 ploegen streden tegelijk op 5 velden.
Dames 1 behaalde in haar sterke poule een prachtige eindzege.

Na afloop eerst kijken naar het Van Haselen toernooi en natuurlijk de gezamenlijke maaltijd en feest.

16 december

Jeugd E2 wint toernooi in Nijverdal

Het E2 (meisjes-)team heeft, met hulp van Stan Van Ophem, de Joop Aal bokaal gewonnen in Nijverdal.

Wedstrijduitslagen waren

  • Ravijn A tegen ZPC Amersfoort 1-12
  • Ravijn B tegen ZPC Amersfoort 0-21
  • Amersfoort tegen Houtrib 18-2
  • Halve finale ZPC Amersfoort – Swol 11-2
  • Finale ZPC Amersfoort tegen Ravijn A 9-3 gewonnen!

Was een geweldige middag en het team heeft super goed gespeeld!

Op de zaterdag er voor werd in de competitie ook al gewonnen en zo is dit team ongeslagen winterkampioen!

15 december

CJ1 in onsportief duel onderuit
In Eindhoven heeft de CJ1 tegen PSV zijn 4 nederlaag geleden. In de eerste 3 perioden kregen onze jongens hele zware fysieke tegenstand. Helaas lieten de scheidsrechters dit toe en liet PSV zijn gang gaan met kopstoten, elleboogstoten,(na) trappen en spelers te lang onderwater houden. Code Blauw werd in deze wedstrijd door PSV en de scheidsrechters helaas niet gehanteerd. Vooral Pepijn (kopstoot,), Senna (ellebogen, trappen), Jasper en Eliott kregen het zwaar te voorduren. Dit soort wedstrijden, iets wat volgens de nieuwe spelregels niet meer zou moeten voorkomen, horen er bij om sterker te worden. Pas in de vierde periode kwam de C1 onder de druk vandaan. (Ook omdat beide scheidsrechters beter/eerlijker floten).  En konden de stand iets aangenamer maken. In de laatste minuut ging keeper Jelle van Rossum mee naar voren en maakte via de midvoorplek zijn eerste doelpunt van dit jaar.

We zijn trots dat onze jongens niet mee zijn gaan doen met dit onsportieve spel en hun hoofd koel konden blijven houden. Ook voor de C1 is nu de welverdiende winterrust aangebroken. 

Doelpunten: Stan Kelder 4x, Lennart Flinterman 2x, Mart Hoegen 2x,  Eliott ter Wal,  Jelle van Rossum ieder 1x

8 december

Jeugd E2 na negen wedstrijden nog steeds ongeslagen

De meiden van de EG2 speelden zondagmiddag (8 december) hun negende wedstrijd in regio MidWest 1e klasse A tegen UZSC EG1. Met uitzondering van hun geblesseerde medespeelster Marjolein was iedereen drie kwartier voor aanvang al aanwezig in De Krommerijn. Alle zes de meiden (Juliette, Thirza, Cato, Laura, Jordan en Judith) hadden er echt zin in. Wat een leuke verrassing dat Marjolein (met pols in het gips) toch nog kwam kijken en haar team kwam aanmoedigen. Na een goede voorbespreking, warming-up en het inzwemmen, was iedereen klaar voor de wedstrijd. Op de scheidsrechter na, maar daar kom ik later op terug, hoewel ik wel kan zeggen dat er iemand uit het publiek werd getrokken om te fluiten.

voorbespreking

De eerste periode begon, ZPC veroverde de bal bij het opzwemmen en enkele doelpogingen werden er geprobeerd. UZSC dekte goed op de eigen helft maar kwam niet echt in de aanval, door het goede verdedigen en pressen van de jonge Amersfoortse meiden. Dat is overigens nog een vermelding waard, waar UZSC met twee meiden en vijf jongens speelden, was ZPC geheel vertegenwoordigd door meiden. De eerste ballen op het doel van UZSC, waren door de goede dekking van UZSC, vooral afstandsschoten. Maar halverwege de eerste periode was er dan eindelijk de uitbraak van ZPC, een van de meiden brak door en schoot een bal in het doel, jaaah 0-1… Of toch niet, de scheidsrechter laat door spelen. Dat krijg je als je iemand uit het publiek haalt om te fluiten wat een thuisfluiter… Nee niks is minder waar, de vraag was natuurlijk of de bal in zijn geheel over de lijn ging en volgens de overigens goed fluitende Caspar Renkers, hij was namelijk degene die bij gebrek aan een scheidsrechter van de tribune werd gehaald, was dit niet het geval. Hierdoor bleef het na de eerste periode 0-0.

De tweede periode begon als de eerste, ZPC veroverde de bal en ging weer in de aanval. Scoren lukte nog steeds niet, tot halverwege de period, tion lukte het Juliette om te scoren. Wat een topprestatie is, daar het haar tweede doelpunt van de competitie was.  Maar het brak wel gelijk de ban, na een doelpunt van Judith, Jordan en wederom Judith, was het verschil aan het einde van de tweede periode dan ook wel gemaakt en werd er gerust met een stand van 0-4 op het scorebord. In de daarop volgende twee periodes gingen deze 6 jonge meiden onder aanmoediging van hun geblesseerde teamgenoot door met vier doelpunten per periode en wonnen deze jonge meiden met 0-12 hun negende wedstrijd op rij. Een team prestatie, waar goed wordt verdedigd, deze nul die gehouden wordt is geen unicum. En met een doelsaldo van + 82 laat het ook zien goed te kunnen scoren. Maar het mooiste is nog wel dat deze meiden elkaar in het veld blind kunnen vinden en de passes nauwkeurig zijn geplaatst. Hopelijk kunnen ze dit jaar hun spel zo voortzetten, voor het publiek is het in ieder geval mooi om te zien. Volgende week spelen ze uit tegen de nummer drie van de competitie, in januari weer thuis, dus als je een leuke samenspelend team wil zien… Tot dan!

(Scores: Jordan 6, Judith 4, Juliette 1, Thirza 1)

7 december

CJ1 verliest van Waterpolo Den Haag

De verwachtingen waren hoog gespannen. Volgens de statistieken zou dit een wedstrijd worden van twee gelijkwaardige teams. Helaas konden de jongens niet tippen aan het niveau van Den Haag en verloren kansloos met 5-13.

Den Haag bouwde de aanvallen rustig op en ging zuinig om met hun kansen, maar scoorde wel 3x. De CJ1 speelde veel te gehaast in de aanval, passen die niet aankwamen, zwakke afstand ballen. Waardoor Den Haag in counter levensgevaarlijk kon zijn. Aan het einde van de eerste periode wist Hugo een bal acht de keeper te krijgen.

In de tweede periode leek de ploeg iets terug te komen. Via een midvoor en een man-meer doelpunt scoorde topscoorder Senna twee keer. Bij de stand van 4-5 kregen de jongens zelfs een 5m een mooi moment om langszij te komen. Deze werd te zacht in geschoten, waardoor de keeper van Den Haag de bal gemakkelijk hield. 

In de 3e periode werd er niet gescoord door ZPC, maar we 2x door Den Haag. Met een 3-7 achterstand werd de 4e periode ingegaan. Stan bracht met 2 doelpunten nog wel de spanning terug tot 5-8. Maar de miscommunicatie en het te snel willen afmaken bleef ook in deze periode een groot probleem. Den Haag zette nog even aan en liet zien de sterkste te zijn op alle fronten. 

Jongens C1 December 2019

Er is werk aan de winkel voor Berend en de jongens. De aankomende weken speelt de CJ1 louter zware wedstrijden tegen de top 3. Mooie wedstrijden waar de jongens echt scherp moeten zijn. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer 3 PSV.

periodestanden: 1-3, 2-2, 0-2 en 2-6
doelpunten: Senna en Stan 2x en Hugo 1x

30 november

CJ1 speelt domper van vorige week weg.

De CJ1 speelde in een slecht verlicht zwembad in Veldhoven een geconcentreerde wedstrijd. Al bij het inzwaaien en inzwemmen lieten de jongens van Berend zien dat ze van zijn wijze lessen veel leren. Met een ijzersterke Mart Hoegen spelend in de verdediging kon de ploeg snel counteren. Nadat Stan Kelder het openingsdoelpunt maakte voerden Pepijn ten Broek en Senna Nijhof de stand op tot 0-4. Daarna kreeg Njord tot 2x toe via een strafworp de grote mogelijkheid om te scoren. Maar keeper Jelle van Rossum hield op spectaculaire wijze de bal tegen. Hij wist deze direct bij de uitgebroken Stan te krijgen die zijn 2e goal scoorde. Direct maakte daarna Senna zijn 3e. 

Ook in de 2e periode bleef de uitploeg de dienst uitmaken. Via Senna, Hugo Oelen, Pepijn , Oscar Herder en Lennart Flinterman liep de C1 uit naar 11-0. Pas aan het einde van 2e periode wist Njord tegen te scoren.  Pepijn zette via een midvoordoelpunt de ruststand op 12-1.

In de 3e periode liet Njord wel iets van zich zien. Vooral doordat de concentratie bij ZPC  verzwakte. Ondanks de 4 tegentreffers wisten Stan 2x, Senna en Eliott ter Wal het net te vinden. 

In de laatste periode gingen de jongens er nog even hard tegenaan. Pepijn 2x, Hugo, Senna, Eliott en Jasper Calis scoorden. Eindstand 5-22

Volgende week spelen de jongens tegen het sterke Waterpolo Den Haag in Amersfoort.

Periodestanden: 0-6, 1-6, 4-4, 0-6
Doelpunten: Senna 6x, Pepijn 5x, Stan 4x, Eliott en Hugo 2x en Jasper, Oscar en Lennart ieder 1x

23 november

CJ1 verliest van De Ham: 8-6

De CJ1 heeft in Krommenie niet kunnen winnen van een sneller en sterker thuisploeg.

Vooral met de inzwemmende spelers hadden de jongens veel moeite. Daarnaast waren de aanvallers niet op schot. Net als vorige week werd er veel misgeschoten of lag de keeper in de weg.

Op het einde leek de C1 nog op weg naar een gelijkspel, toen ze in de laatste minuut nog een man meer kregen. Helaas was er een miscommunicatie en uit de laatste break werd de marge weer 2 doelpunten. 

De jongens zitten in nu in een zwaar trainingsprogramma, wat ten kosten gaat van de nauwkeurigheid. 

Volgende week speelt dr CJ1 thuis tegen Njord. Hopelijk staat het vizier dan op scherp.

Periodestanden: 2-1, 2-1, 2-1 en 2-3
Doelpunten: Senna 3x, Mart, Jasper en Stan ieder 1x

16 november

Weer een spannende wedstrijd voor de CJ1

Al weer de 7e speelronde stond er dit weekend op het programma. De CJ1 speelde tegen UZSC een hele spannende wedstrijd. De Whatsapp wisseling in de C1 groep gaf goed de wedstrijd weer.

[‎16‎:‎57, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 0-1 op de helft….
[‎16‎:‎57, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter : 1-0 bedoel ik (Eliott)
[‎16‎:‎57, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: Niet normaal
[‎16‎:‎58, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 3x 5 meter gemist
[‎16‎:‎58, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: En stuk of 4 goede kansen op de lat
[‎16‎:‎59, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Louise: Oké de app klopt dus wel😬
[‎17‎:‎06, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 2-1 (Senna)
[‎17‎:‎06, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: Nog 1 partje te gaan
[‎17‎:‎07, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Robert: Kom op!
[‎17‎:‎07, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: Had 8-1 moeten zijn…
[‎17‎:‎07, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: Ik doe mijn best! 😬
[‎17‎:‎13, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 3-2 (Pepijn) nog 5 min te gaan
[‎17‎:‎13, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: Had 12-1 moeten zijn…
[‎17‎:‎14, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 4-2 (Stan)
[‎17‎:‎16, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 5-2 (Senna)
[‎17‎:‎16, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 3 min te gaan
[‎17‎:‎19, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter : 6-2 (Hugo)
[‎17‎:‎21, ‎11‎/‎16‎/‎2019] Peter: 6-3

Periodestanden: 0-0, 1-0, 1-1, 4-2 ; doelpunten: Senna 2x, Pepijn, Eliot, Stan en Hugo ieder 1x

Volgende week speelt de C1 uit tegen De Ham. Ook dit zal weer een hele spannende wedstrijd worden. 

9 november

CJ1 overklast regioteam Noord

De weekend stond de verre uitwedstrijd naar Groningen op het programma. Het regioteam Noord, een team spelers van verschillende verenigingen, was voor de jongens van Berend een onbekend team. De wedstrijd werd gespeeld op de campus van Groningen in het thuisbad van studenten waterpolo vereniging De Walvisch. Een club waar veel spelers van Amersfoort gespeeld of getraind hebben in hun studententijd. 

In de eerste periode wist Mart al snel te scoren en werd al snel duidelijk dat Noord weinig kon doen tegen de snelle uitbraken van de CJ1. Na een mooie actie van Senna maakte Oscar Herder dan eindelijk zijn eerste doelpunt voor de C1. Met de doelpunten van Senna en Jasper erbij werd de eerste periode met 1-5 afgesloten. In de 2e periode maakte Pepijn via een goed genomen strafworp de 6-1, het zou de eerste van de 3 doelpunten zijn die hij in deze periode scoorde. Mooie doelpunten van Senna en Eliott bepaalde de ruststand op 1-11.  Wat vorige week tegen Donk gebeurde herhaalde zich nu weer: De 3e periode werd gas gegeven en kwam de doelpuntenmachine op gang. Senna, Eliott en Pepijn ieder 2x, Lennart en Jasper 1x lieten niets heel van de verdediging van Noord. In de laatste periode ging Hugo op de midachter positie spelen en deed dat heel goed. De midvoor kon geen bal meer aannemen. En samenwerkend met Jelle was de laatste lijn afgesloten. Hierdoor kwamen de aanvallers weer gemakkelijk tot scoren. Stan maakte zijn eerste van de middag, Lennart zijn 2e , Eliott zijn 5e, Pepijn zijn 6e en Senna zijn 9e!!!  En kon de lange terugrit naar Amersfoort aangevangen worden met een mooie 4-27 in de pocket en voor 2 uur de koploper in de eredivisie te zijn….

Volgende week speelt de CJ1 thuis tegen UZSC. 

periodestanden: 1-5, 0-6, 2-8 en 1-8;
doelpunten: Senna 9x, Pepijn 6x, Eliott 5x, Lennart2x, Jasper 2x, Oscar 1x, Stan 1x en Mart 1x 

2 november

CJ1 maakte het zichzelf lastig

De CJ1 heeft ruim gewonnen van WIDEX GZC-DONK 14-8, maar gemakkelijk ging het niet.

Dat het een spannende wedstrijd zou worden stond van te voren vast. De nummers 5 en 6 van de competitie namen het tegen elkaar op.

In de eerste periode nam de CJ1 een 3-0 voorsprong en leek er een makkelijke wedstrijd aan te komen. Uit een contra wist Donk tegen te scoren. Waardoor zij zelfvertrouwen kregen. Uit een man-meer maakte de Goudse ploeg met 1 sec op de klok zelfs de 3-2. Nadat Pepijn tegen zijn 2e P aanliep werd het in de tweede periode zelfs 3-3. De zone die de Donk speelde verrasten de jongens volledig. En legde de de aanval stil. De ruststand was dan ook 5-5. Pas in de derde periode begon de ploeg van Berend uit te lopen en ook in de 4e periode had Donk niets meer te vertellen. In deze periode speelde de C1 als een ploeg en waren er mooie acties. De goede zwemconditie was van doorslaggevend belang.

Voor de competitie werden dus goede zaken gedaan. Amersfoort klimt naar een gedeelde 3e plek. Volgende week reizen ze af naar Groningen, waar waarschijnlijk een makkelijkere wedstrijd gespeeld zal worden.

Periodestanden: 3-2, 2-3, 5-2, 4-1
Doelpunten: Senna 6x, Pepijn 3x, Stan 2x, Lennart, Eliott en Jasper ieder 1x

12 oktober

Jongens C1 wint ruim in Leiden

In Leiden heeft de CJ1 met groot verschil gewonnen van ZVL-1886: 6-22. En handhaven zich daarmee bij de bovenste ploegen in de competitie.

ZPC begon scherp aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat ZVL het eerste doelpunt scoorde. Via Senna Nijhof 3x, Eliott ter Wal en Jasper Calis werd de eerste periode met een 6-1 stand afgesloten. Verdedigend zat het goed er werd weinig weggeven. Aanvallend liet de C1 zien dat ze niet alleen afhankelijk zijn van Senna. Hugo Oelen maakt in de 2e periode 2 prachtige boogballen, ballen die er vorige week niet in gingen. Mart Hoegen speelde een hele sterke wedstrijd op de midachter en mocht in de 2e periode ook 2x scoren van afstand. In de derde periode kwam Lennart Flinterman alleen voor de keeper en ook hij maakte dit gehaaid af. In deze periode scoorde ook Stan Kelder 2x en Pepijn ten Broek 3x. In de laatste periode probeerde Berend een nieuwe verdediging uit. ZVL kwam er niet meer doorheen, de contra’s werden netjes afgemaakt. 

Wat mooi te zien was dat er heel veel scorend vermogen in het team zit. Aankomende twee weken heeft het team een rust periode. Na de herfstvakantie staat de volgende topwedstrijd tegen Donk op het programma.

Periodestanden 1-6, 4-4, 1-6, 0-6 Doelpunten: Senna Nijhof 7x, Pepijn ten Broek 5x, Hugo Oelen 3x, Stan Kelder 2x, Mart Hoegen 2x, Lennart Flinterman, Eliott ter Wal en Jasper Calis

5 oktober

CJ1 komt te kort

Zaterdag speelde de CJ1 tegen medekoploper ZPB.

In de eerste periode namen ze nog wel een 2-0 voorsprong. Daarna nam ZPB het initiatief. Fouten werden effectief afgemaakt door de Barendrechters. ZPC kreeg wel veel kansen om te scoren.  Maar pas in de 4e periode bij een achterstand van 2-7 werd het net weer gevonden. 

Even leek het erop dat de wedstrijd zou kantelen. De jongens kwamen terug tot 5-7.

Daarna scoorde beide ploegen nog een één keer.  Het was een spannende wedstrijd.  Ondanks het verlies lieten de jongens hun hoofd niet zakken. Op naar de volgende wedstrijd.

Periodestanden (2-2, 0-1, 0-3, 4-2)

Doelpunten: Pepijn ten Broek 3x, Senna Nijhof, Mart Hoegen en Jasper Calis ieder 1 keer.

28 september

2e competitiezege Jongens C1

In Veenendaal speelde de CJ1 tegen de VZC/Polar Bears voor de 3e keer deze maand. Ook nu was het krachtsniveau erg groot.  De eerste periode met een 1-7 voorsprong afgesloten. Toch speelde de thuisploeg niet slecht en moest er hard geknokt worden voor iedere bal. Vooral Senna Nijhof blonk weer uit, hij was veel aanspeelbaar en scoorde ook nog eens 10 keer. Verder viel keeper Jelle van Rossum weer op. Op cruciale momenten hielt hij een aantal ballen van doorgebroken spelers. Mooie momenten waren er ook voor Dirk Leijser. Hij scoorde zijn eerste 2 doelpunten voor de C1. Ook de eerste twee doelpunten voor ZPC Amersfoort van Eliott ter Wal. Dat de C1 scorend in de breedte een sterke ploeg is lieten Jasper Calis, Mart Hoegen en Pepijn ten Broek nog even zien.

Jongens C1 in line up in Veenendaal

Volgende week speelt de C1 thuis tegen het nog ongeslagen ZPB uit Barendrecht.  periodestanden 1-7, 3-5, 2-1, 3-6. Doelpunten Senna Nijhof 10x, Jasper Calis 3x, Eliott ter Wal 2x, Dirk Leijser 2x, Mart Hoegen en Pepijn ten Broek 1x 

21 september

Mooie seizoenstart van CJ1

Zaterdag 21 september speelde de CJ1 in de eredivisie tegen de nummer 3 van Nederland MNC Dordrecht. De jongens van Berend van Hamont en Serge ten Broek begonnen heel nerveus aan de wedstrijd. De eerste 4 grote mogelijkheden, waaronder een strafbal, werden erg slordig afgewerkt, ze konden het net niet vinden. Gelukkig stond de verdediging onder leiding van Mart Hoegen als een huis. De Dordtenaren deelden een paar speldenprikjes uit om van afstand keeper Jelle van Rossum te testen. Halverwege de eerste periode wist Senna Nijhof eindelijk te scoren uit een 5 meter. Via wederom Senna werd een voorsprong van 2-0 de eerste periode afgesloten. In de tweede periode sloopte langzaam de aanvalslinie van ZPC de Dordse verdediging. Twee spelers kregen in deze periode hun 3e persoonlijke fout. Waarna het aanvalsduo Pepijn ten Broek en Senna lieten zien hoe je een team op sleeptouw neemt: Pepijn scoorde 2x en Senna 1x. Met een 5-0  voorsprong de rust in. 

In de 3e periode kwam de dieseltrein eindelijk opgang. Met een uitblinkende Senna (3x) en Pepijn (2x) werd de voorsprong langzaam uitgebreid. Via de doelpunten van Stan Kelder en een mooie taterbal, in de lange hoek, van Lennart Flinterman werd de derde periode afgesloten met 12-2. In de 4e periode maakt ook Jasper Calis zijn eerste doelpunt voor ZPC Amersfoort. En natuurlijk pakten ook in deze periode Senna en Pepijn hun doelpuntjes mee.  Ondanks de grote uitslag van 17-4 bleven de meeste spelers kritisch op zichzelf. Er is te veel gemist (o.a. 4 strafballen), man-meer liep nog niet lekker en in een aantal contra’s werden te snel geschoten. Kortom mooie leerpunten om mee te nemen naar de volgende training .

Doelpunten: Senna Nijhof 9x, Pepijn ten Broek 5x, Jasper Calis, Lennart Flinterman en Stan Kelder ieder 1x

14 september 2019

CJ1 sluit oefenperiode ongeslagen af

Zaterdag speelde de CJ1, weer tegen regerend landskampioen bij de C VZC/Polar Bears, de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding.  Voor het eerste speelde de ploeg een volledige wedstrijd 4×7 minuten. Maar voor de brede sterke selectie van coach Berend was dat geen probleem. Met snelle creatieve counters werd de ploeg uit Ede gemakkelijk verslagen: 19-7. 

Waardoor de voorbereidingsfase ongeslagen afgesloten werd. Deze fase werd gezellig afgesloten bij de Mac.

Volgende week start de competitie tegen MCN Dordrecht de nummer 3 van vorig jaar. De eredivisie bestaat dit jaar uit 14 teams. Het zal een lang zwaar seizoen worden. De C1 kan niet wachten om te starten.

8 september 2019

Jongens C1 wint Internationaal toernooi

De CJ1 heeft zaterdag het Internationale Jeugdwaterpolotoernooi in Oosterhout met overmacht gewonnen. Het podium werd compleet gemaakt door de CJ2, die de tweede plek opeiste. Het was alweer de tweede toernooizege voor de C1 in een week tijd. 

In de eerste wedstrijd mochten de jongens van de C1 en C2 direct tegen elkaar spelen. Deze twee teams trainen dit jaar met elkaar samen en kennen elkaar door en door. Dat de C1 won was dan ook geen verrassing.

Doordat een team zich had terug getrokken was er gelegenheid om nog een paar oefenwedstrijdjes te spelen. De C1 mocht spelen tegen een A/B-team van WZC Zoetermeer. De lange, behaarde spelers waren in eerste instantie imponeert. Het werd een wedstrijd op hoog niveau. Maar tegen de snelle contra’s hadden ze geen antwoord. (8-4) De C2 verloor de oefenwedstrijd nipt van de C van WZC. Dit gaf hen een het gevoel dat er voor de poulewedstrijd tegen hen meer in zou zitten. En dat gebeurde dan ook. De eerste overwinning van het jaar voor het team van Robbert Willemsen!  De laatste wedstrijd tegen Dendermonde (België) werd zelfs met 9-1 gewonnen. 

Jongens C1 wint toernooi in Oosterhout

De C1 van Berend van Hamont won ook met grote cijfers van deze 2 ploegen beide wedstrijden met 18-0. Vooral de manier waarop werd gespeeld beloofd veel voor de competitie. Er speelde dit weekend een team: Alle spelers hebben veel gespeeld en gescoord. 

7-8 september 2019

Heren 1 wint Boeskoolcup!
In Oldenzaal legde Heren 1 beslag op de Boeskoolcup. Er werd drie maal gewonnen, achtereenvolgens van MNC Dordrecht (9-6), OZ&PC (17-7) en BZ&PC (15-6).

Dejan Indjic ontbrak wegens familieomstandigheden. Ook Mitchell Budding en Thijs Wolswinkel waren afwezig.

ZPC Amersfoort tegen Warande 16-0

Meisjes E winnen in Oosterhout

Zpc Amersfoort tegen SH WZC Zoetermeer 13-0 Zpc Amersfoort tegen Zeester-Meerval 9-3 Zpc Amersfoort tegen Hieronymus 15-0 Met als gevolg winst in deze poule!

Meisjes E2 zegeviert!

31 augustus – 1 september 2019

Heren 1 zegeviert op oefentoernooi!

Tijdens het toernooi van De Warande (31 augustus – 1 september) speelde Heren 1 in haar poule 5 wedstrijden, die alle gewonnen werden. Achtereenvolgens tegen De Ham 2 (10-5), AquaNovio’94 (11-4), De Linge (13-4), Jaws (12-4) en MNC Dordrecht (9-7).
Heren 1 speelde mét de nieuwe aanwinsten, waaronder de twee nieuwe Servische spelers.

CJ1 verslaat regerend landkampioen en wint toernooi Apeldoorn

Zaterdag 31 augustus speelden de CJ1 en de CJ2 op het sterk bezette  45e Aquapoldro toernooi  .

Ondanks dat er in de voorbereiding, op aankomend seizoen, nog geen bal aangeraakt is maakte de CJ1 direct indruk. Het team van Berend van Hamont versloeg in de eerste wedstrijd ZPB H&L Productions 8-3. De wedstrijd tegen PSV, die al een paar weken in training was, werd een knappe 5-2. En de klapper van het toernooi kwam in de laatste wedstrijd tegen regerend landskampioen (CJ) Polar Bears. De CJ1 kwam snel op achterstand, maar wonnen sensationeel met 6-5. Door de 3 overwinning op de eredivisieploegen werd de toernooiwinst behaald.

De aanstormende talenten van de CJ2 speelde in de andere poule. Tegen Aquapoldro, het Ravijn en ZPB 2 werd heel goed samengespeeld maar kwamen de jongens van Robbert Willemse steeds net iets kort. Ook dit team liet zien dat ze op de goede weg zijn.

Ook een combinatieteam van Heren 6 en een Dames-team namen deel aan dit toernooi van Aquapoldro.