Seizoen 2019-2020

De redactie ontvangt zo af en toe een wedstrijdverslag. Van een toernooi of van een competitiewedstrijd. De laatste jaren was Dames 1 daar zeer trouw in. Ook in dit seizoen 2019-2020 hebben we daar deze speciale pagina voor ingeruimd. De eerste verslagen zijn al binnen, vooral die van Jongens C1.
Ook andere teams zijn vaan harte welkom. Verslagen kunnen worden ingestuurd naar waterpolo@zpc-amersfoort.nl.

21 september 2019

Mooie seizoenstart van CJ1

Zaterdag 21 september speelde de CJ1 in de eredivisie tegen de nummer 3 van Nederland MNC Dordrecht. De jongens van Berend van Hamont en Serge ten Broek begonnen heel nerveus aan de wedstrijd. De eerste 4 grote mogelijkheden, waaronder een strafbal, werden erg slordig afgewerkt, ze konden het net niet vinden. Gelukkig stond de verdediging onder leiding van Mart Hoegen als een huis. De Dordtenaren deelden een paar speldenprikjes uit om van afstand keeper Jelle van Rossum te testen. Halverwege de eerste periode wist Senna Nijhof eindelijk te scoren uit een 5 meter. Via wederom Senna werd een voorsprong van 2-0 de eerste periode afgesloten. In de tweede periode sloopte langzaam de aanvalslinie van ZPC de Dordse verdediging. Twee spelers kregen in deze periode hun 3e persoonlijke fout. Waarna het aanvalsduo Pepijn ten Broek en Senna lieten zien hoe je een team op sleeptouw neemt: Pepijn scoorde 2x en Senna 1x. Met een 5-0  voorsprong de rust in. 

In de 3e periode kwam de dieseltrein eindelijk opgang. Met een uitblinkende Senna (3x) en Pepijn (2x) werd de voorsprong langzaam uitgebreid. Via de doelpunten van Stan Kelder en een mooie taterbal, in de lange hoek, van Lennart Flinterman werd de derde periode afgesloten met 12-2. In de 4e periode maakt ook Jasper Calis zijn eerste doelpunt voor ZPC Amersfoort. En natuurlijk pakten ook in deze periode Senna en Pepijn hun doelpuntjes mee.  Ondanks de grote uitslag van 17-4 bleven de meeste spelers kritisch op zichzelf. Er is te veel gemist (o.a. 4 strafballen), man-meer liep nog niet lekker en in een aantal contra’s werden te snel geschoten. Kortom mooie leerpunten om mee te nemen naar de volgende training .

Doelpunten: Senna Nijhof 9x, Pepijn ten Broek 5x, Jasper Calis, Lennart Flinterman en Stan Kelder ieder 1x

14 september 2019

CJ1 sluit oefenperiode ongeslagen af

Zaterdag speelde de CJ1, weer tegen regerend landskampioen bij de C VZC/Polar Bears, de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding.  Voor het eerste speelde de ploeg een volledige wedstrijd 4×7 minuten. Maar voor de brede sterke selectie van coach Berend was dat geen probleem. Met snelle creatieve counters werd de ploeg uit Ede gemakkelijk verslagen: 19-7. 

Waardoor de voorbereidingsfase ongeslagen afgesloten werd. Deze fase werd gezellig afgesloten bij de Mac.

Volgende week start de competitie tegen MCN Dordrecht de nummer 3 van vorig jaar. De eredivisie bestaat dit jaar uit 14 teams. Het zal een lang zwaar seizoen worden. De C1 kan niet wachten om te starten.

8 september 2019

Jongens C1 wint Internationaal toernooi

De CJ1 heeft zaterdag het Internationale Jeugdwaterpolotoernooi in Oosterhout met overmacht gewonnen. Het podium werd compleet gemaakt door de CJ2, die de tweede plek opeiste. Het was alweer de tweede toernooizege voor de C1 in een week tijd. 

In de eerste wedstrijd mochten de jongens van de C1 en C2 direct tegen elkaar spelen. Deze twee teams trainen dit jaar met elkaar samen en kennen elkaar door en door. Dat de C1 won was dan ook geen verrassing.

Doordat een team zich had terug getrokken was er gelegenheid om nog een paar oefenwedstrijdjes te spelen. De C1 mocht spelen tegen een A/B-team van WZC Zoetermeer. De lange, behaarde spelers waren in eerste instantie imponeert. Het werd een wedstrijd op hoog niveau. Maar tegen de snelle contra’s hadden ze geen antwoord. (8-4) De C2 verloor de oefenwedstrijd nipt van de C van WZC. Dit gaf hen een het gevoel dat er voor de poulewedstrijd tegen hen meer in zou zitten. En dat gebeurde dan ook. De eerste overwinning van het jaar voor het team van Robbert Willemsen!  De laatste wedstrijd tegen Dendermonde (België) werd zelfs met 9-1 gewonnen. 

Jongens C1 wint toernooi in Oosterhout

De C1 van Berend van Hamont won ook met grote cijfers van deze 2 ploegen beide wedstrijden met 18-0. Vooral de manier waarop werd gespeeld beloofd veel voor de competitie. Er speelde dit weekend een team: Alle spelers hebben veel gespeeld en gescoord. 

7-8 september 2019

Heren 1 wint Boeskoolcup!
In Oldenzaal legde Heren 1 beslag op de Boeskoolcup. Er werd drie maal gewonnen, achtereenvolgens van MNC Dordrecht (9-6), OZ&PC (17-7) en BZ&PC (15-6).

Dejan Indjic ontbrak wegens familieomstandigheden. Ook Mitchell Budding en Thijs Wolswinkel waren afwezig.

ZPC Amersfoort tegen Warande 16-0

Meisjes E winnen in Oosterhout

Zpc Amersfoort tegen SH WZC Zoetermeer 13-0 Zpc Amersfoort tegen Zeester-Meerval 9-3 Zpc Amersfoort tegen Hieronymus 15-0 Met als gevolg winst in deze poule!

Meisjes E2 zegeviert!

31 augustus – 1 september 2019

Heren 1 zegeviert op oefentoernooi!

Tijdens het toernooi van De Warande (31 augustus – 1 september) speelde Heren 1 in haar poule 5 wedstrijden, die alle gewonnen werden. Achtereenvolgens tegen De Ham 2 (10-5), AquaNovio’94 (11-4), De Linge (13-4), Jaws (12-4) en MNC Dordrecht (9-7).
Heren 1 speelde mét de nieuwe aanwinsten, waaronder de twee nieuwe Servische spelers.

CJ1 verslaat regerend landkampioen en wint toernooi Apeldoorn

Zaterdag 31 augustus speelden de CJ1 en de CJ2 op het sterk bezette  45e Aquapoldro toernooi  .

Ondanks dat er in de voorbereiding, op aankomend seizoen, nog geen bal aangeraakt is maakte de CJ1 direct indruk. Het team van Berend van Hamont versloeg in de eerste wedstrijd ZPB H&L Productions 8-3. De wedstrijd tegen PSV, die al een paar weken in training was, werd een knappe 5-2. En de klapper van het toernooi kwam in de laatste wedstrijd tegen regerend landskampioen (CJ) Polar Bears. De CJ1 kwam snel op achterstand, maar wonnen sensationeel met 6-5. Door de 3 overwinning op de eredivisieploegen werd de toernooiwinst behaald.

De aanstormende talenten van de CJ2 speelde in de andere poule. Tegen Aquapoldro, het Ravijn en ZPB 2 werd heel goed samengespeeld maar kwamen de jongens van Robbert Willemse steeds net iets kort. Ook dit team liet zien dat ze op de goede weg zijn.

Ook een combinatieteam van Heren 6 en een Dames-team namen deel aan dit toernooi van Aquapoldro.