Minipolo

E – tot 11 jaar – geb. 2008-2009
F – Mini’s – geb. 2010 en later

Niet alle kinderen uit de leeftijdsgroepen E en F spelen al competitie. Bij de “Mini’s” worden kinderen voorbereid om later competitie te spelen. Wel wordt er regelmatig deelgenomen aan (mini)toernooien, zowel in Amersfoort, maar ook in andere plaatsen.

Heb je een A- en/of B-diploma?

Meld je dan aan voor 4 gratis lessen!


In het gehele waterpolojeugdplan van de KNZB (waarvan het Minipolo het fundament is) wordt het principe van spelend leren gehanteerd. Het spel staat centraal, (nog) niet de vaardigheden. Die worden ‘automatisch’ geoefend in allerlei spelvormen. Hoewel de basiselementen hetzelfde zijn als bij het ‘gewone’ waterpolo, mag bij minipolo (bijna) alles. Zo is het in de jongste leeftijdsgroep toegestaan de bal met twee handen te spelen, hebben de teams geen vaste keeper en mogen de kinderen staan. De scheidsrechter (bij het minipolo ‘spelleider’ genaamd) treedt eigenlijk alleen op om het spel zo leuk mogelijk te laten verlopen. Er wordt gespeeld op verkleinde speelveldjes en met aangepast materiaal (doel, bal, speelveld) Er zijn drie leeftijdscategorieen onder de 11 jaar, waarbij voor elke categorie een aangepaste spelvorm (+ dito spelregels) geldt en de ‘lat’ steeds een tikkeltje hoger wordt gelegd.

In de loop van het seizoen plaatsen we hier een agenda van de activiteiten, zowel onze eigen clubactiviteiten als externe toernooien.

Inlichtingen: Anette van Ophem

Presentatie gezamenlijke F-groep (seizoen 2017-2018)

F gezamenlijk sep15