Groepen

Recreatie

Alle springers die 1 les per week krijgen en geen ambitie hebben om aan wedstrijden mee te gaan doen. Deze groep doet alleen mee aan het ZPC AMERSFOORT clubkampioenschap. Voor deze springers worden alleen waterlessen aangeboden.

Opleiding

Alle springers die daadwerkelijk schoonspringen willen leren is de lesgroep opleiding geschikt. Deze springers hebben een mogelijke wedstrijd ambitie op regionaal of landelijk niveau. Deze springers volgen 2 lessen per week. Deze springers nemen deel aan de breedtesport competitie en het Nationale Breedte Kampioenschap. De lessen voor deze groep kinderen bestaat uit zowel waterlessen evenals droogspringlessen. De droogspringlessen geven een belangrijke fysieke en coördinatieve basis voor de springers. De verhouding is ongeveer 50% drooglessen en 50% waterlessen.

Wedstrijdsport

Alle springers die willen kiezen om serieus wedstrijdsport te gaan verrichten op Nationaal Niveau (Competities, NJK, NK). De sporters trainen minimaal 4 keer per week en volgen ook droogspring programma’s met krachttraining en trampoline springen.