Bericht uit de Kroatische sportkrant “Sportske novosti”, opgemerkt en vertaald (via translate.google) door KNZB-medewerkster Jeanette Bánfi!

Elk jaar, op de verjaardag van de vader van de Kroatische sport, brengen we hulde aan de meest verdienstelijke, dus dit jaar doet het Ministerie van Toerisme en Sport dit met minister Nikolina Brnjac, en door het besluit van het Franjo Bučar State Sports Award Committee in 2020 gingen prijzen voor levenswerk naar Ante Kostelić. Petra Skansija en Ivo Trumbić, terwijl de jaarlijkse prijzen gingen naar Bruno Bošnjak, Slavko Cvitković, Matija Gubica, Rea Hraski, Željan Konsuo, Pero Kuterovac, Boris Milošević, Paulo Obradović, Neven Šavora, Stojko Slaanković en Mimi Šavora, Stojko Slaanković. De prijzen zullen hen worden uitgereikt tijdens een plechtige prijsuitreiking, die zal plaatsvinden zodra aan de epidemiologische voorwaarden is voldaan.

Het verhaal van dit jaar van degenen die werden bekroond voor levenslange prestatie werd afgerond door Ivo Trumbić. Hij genoot zelfs van zijn speeldagen, terwijl hij als coach-speler Mladost naar de titel van Europees kampioen leidde en het nationale team van de voormalige staat naar Olympische medailles. De eigenaardigheid van zijn werk werd in 1976 benadrukt toen hij het Nederlands elftal naar het Olympisch brons in Montreal bracht en tot op de dag van vandaag blijft het het grootste succes in de geschiedenis van het Nederlandse herenwaterpolo. Als bevestiging van de omvang van al zijn successen in 2015, werd hij opgenomen in de Water Sports Hall of Fame.

Naschrift: een meer dan leuk bericht over de voormalige trainer van Nederlands team én AZ&PC. Ivo Trumbic woonde vele jaren in Amersfoort.